El Suprem cita Romeva i els exconsellers amb acta de diputat per estudiar si els envia a presó


  • Comparteix:

Romeva i els altres consellers, abans de declarar a l'Audiència Nacional al novembre / Foto: ACN

Romeva i els altres consellers, abans de declarar a l'Audiència Nacional al novembre / Foto: ACN

El jutge instructor del Tribunal Suprem, el santcugatenc Pablo Llarena, ha citat aquest divendres els consellers destituïts Jordi Turull, Josep Rull, Dolors Bassa i el santcugatenc Raül Romeva, l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i la secretària general d'ERC, Marta Rovira, per estudiar si els envia a la presó. Tots ells són actualment diputats i estan en llibertat provisional després de pagar les respectives fiances. El jutge, en canvi, no cita d'altres consellers destituïts que també estan dins la mateixa causa -com Carles Mundó i Meritxell Borràs- però que no són diputats aquesta legislatura. La citació és a dos quarts d'onze del matí.

Durant la vista, la Fiscalia i l'acusació popular (exercida pel partit ultradretà de VOX) podran demanar al jutge que decreti presó provisional. Aquesta citació del jutge instructor podria complicar la investidura de Jordi Turull, si es concreta que és el nou candidat després de la renúncia de Jordi Sànchez. La citació es produeix el mateix dia en què Llarena comunicarà als 27 investigats a la causa del Suprem les interlocutòries de processament. És a dir, informarà a qui processa i per quins delictes els envia a judici.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.