ICV-EA demana a l'equip de govern que es replantegi el preu dels lloguers per a gent gran


  • Comparteix:

Els ecosocialistes consideren que haurien de ser pisos de protecció social i que, per tant, els lloguers són massa elevats

Els ecosocialistes consideren que haurien de ser pisos de protecció social i que, per tant, els lloguers són massa elevats

ICV-EA de Sant Cugat demana a l'equip de govern municipal que es replantegi les quotes mensuals del lloguer establertes per als pisos per a gent gran que Promusa està construint a la plaça Lluís Millet. Segons els ecosocialistes, lloguers d'entre 210 i 275 euros al mes són massa elevats per una promoció que, en principi, havia de ser de protecció social.

La secció local d'ICV-EA recorda que el Consell d'Administració de Promusa va aprovar, a petició dels propis ecosocialistes, que es baixés el barem d'adjudicació d'aquests pisos a uns ingressos entre 1 i 3'5 vegades el Salari Mínim Interprofessional, enlloc del barem habitual que oscil·la entre 1'5 i 3'5 vegades.

Des d'ICV-EA consideren que aquests barems evidencien una voluntat de destinar aquesta promoció a protecció social, però que les quotes de lloguer mensual establertes contradiuen aquests objectius. Ho explica el portaveu ecosocialista, Xavier Boix.

Xavier Boix

Cal veure que són habitatges de promoció pública i habitatges de protecció social. I si són de protecció oficial, no podem demanar quotes que representa entre el 30 i 50% del salari.


És per això que els ecosocialistes demanen que es replantegin aquestes quotes de lloguer, i que això es faci abans que acabi el termini per sol·licitar un d'aquests habitatges ja que sinó pot ser que hi hagi persones que no ho demanin per considerar que no podran pagar les mensualitat.

Xavier Boix

Si realment les persones que tenen una vegada el salari mínim interprofessional poden accedir-hi, no els podem cobrar la meitat del seu sou. És un error greu.


Des d'ICV-EA denuncien també que l'equip de govern està 'enganyant' els ciutadans amb les informacions que es publiquen al butlletí municipal 'Sant Cugat Avui' sobre aquest tema. I és que mentre que les bases de Promusa parlen de lloguers d'entre 210 i 270 euros mensuals, a la revista municipal s'informa que els preus de lloguer seran de 150 a 180 euros al mes.

Davant d'això, els ecosocialistes demanen a l'equip de govern que 'es retracti' de la seva pròpia informació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.