El Síndic de Greuges de Catalunya dóna la raó a l'EMD en la suspensió del Consell de la Vila de Valldoreix


Temes relacionats

El govern de l'EMD vol deixar enrere el Consell de la Vila per crear un model 'més obert' de participació (26/feb/18)

L'Ajuntament estudiarà la creació de 'parades intermèdies a demanda' per a usuàries d'autobusos (19/feb/18)


  • Comparteix:

Ferran Margineda (CUP-PC) ha estat baixa a la junta de veïns

Ferran Margineda (CUP-PC) ha estat baixa a la junta de veïns

El Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, ha validat l'actuació de l'EMD de Valldoreix de suspendre el Consell de la Vila per no tenir prou representació ni representativitat. La resposta del defensor del poble arriba per la queixa d'un valldoreixenc per la no convocatòria de l'òrgan participatiu des de fa dos anys. La CUP-PC i ERC-MES, que sempre han abanderat la recuperació del consell, han lamentat la resposta del Síndic, mentre que Cs considera que el que cal és abordar el problema de participació del territori.

La vocal de Participació Ciutadana, Elena Degollada, ha donat compte de la consideració de Ribó a la junta de veïns d'aquest dijous. Per Degollada l'informe del Síndic demostra que la decisió de l'EMD va ser correcta en benefici de cercar un millor model de participació per a Valldoreix.

Elena Degollada

No estem en contra del Consell de la Vila, estem en contra de com estava integrat i funcionant.


A l'informe Ribó, exposa que amb les baixes de membres del Consell de la Vila era 'difícil mantenir un funcionament adequat d'aquest organisme'. També dirimeix que forma part de la potestat de l'EMD 'determinar si vol mantenir aquest òrgan participatiu i amb quina configuració'. Finalitza l'escrit emplaçant l'entitat a no demorar-se en la creació d'un canal permanent de participació.

Davant la resposta de Ribó, el vocal de la CUP-PC, Xavier Humet, ha considerat que el Síndic 'no ha disposat de tota la informació', mentre que des d'ERC-MES, Noël Climent, ha expressat que el govern 'va deixar morir el consell'. Per Cs, Anna Cano, creu que l'important és solucionar la manca de participació ciutadana que hi ha a Valldoreix.

Oposició

El consell deixa molt clar com ha de funcionar / El govern no va treballar per tornar a reeditar el consell / Hem de trobar un model perquè la gent s'involucri.


La junta de veïns
Amb poca assistència ciutadana, la junta ha aprovat la moció de la CUP-PC d'implantar la parada a demanda per a les usuàries dels busos. La proposta ha rebut el suport del govern del PDeCAT-Demòcrates-Actuem i Cs, i el vot contrari d'ERC-MES, que no compartia el fons del text.

L'altra moció que ha prosperat, d'ERC-MES, és la petició a la comissió del nomenclàtor de l'Ajuntament perquè una nova plaça o carrer de Sant Cugat porti el nom del jove valencià Guillem Agulló, el membre de Maulets mort fa 25 anys a causa de l'apunyalament i pallisa rebuts per un grup d'extrema dreta.

La proposta dels cupaires de recuperar les Milles Femenines ha quedat rebutjada. Ha rebut l'únic suport d'ERC-MES, l'oposició del govern i l'abstenció de Cs. Els taronges també s'han abstingut en el text d'ERC-MES per millorar les marquesines del bus, amb l'únic suport dels cupaires.

La junta ha prorrogat el contracte de gestió de l'Escola de Música de Valldoreix (EMV) a l'actual responsable, Quartettstz, per quatre anys més fins el curs 2021-22. També ha fet efectiu el nomenament de Bernat Gisbert com a nou vocal d'Atenció a les persones, vocalia assumida fins ara per la presidenta accidental, Susanna Herrada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.