2.000 persones diuen a Sant Cugat 'ni un pas enrere' en suport als 'presos polítics'


Temes relacionats

Romeva torna a la presó, amb Turull, Rull, Bassa i Forcadell (23/mar/18)

Llarena ordena la detenció a l'estranger de Puigdemont, Rovira, Serret, Comín, Puig i Ponsatí (23/mar/18)


  • Comparteix:

Uns 2.000 santcugatencs han acudit aquest divendres a la plaça de la Vila per fer costat als 'presos polítics' amb motiu del retorn a presó del santcugatenc Raül Romeva, l'exgerent de l'Ajuntament, Jordi Turull, Josep Rull, Dolors Bassa i Carme Forcadell. La indignació ciutadana i l'emoció ha marcat la convocatòria de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM), on s'han escoltat clams de 'vaga general' i peticions d''acció' a la classe política. La unitat dels catalans com a pla de xoc contra el 155 i les decisions judicials ha estat el missatge de la trobada. A banda d'ANC, Òmnium i ADIC, Castellers ha protagonitzat un pilar en suport a Romeva i la resta de presos i ha reclamat als santcugatencs 'fer pinya'.

Gairebé tres mesos després de deixar la presó, Romeva, Turull, Rull, Bassa i ara, amb Forcardell, tornen a Estremera i Alcalá Meco. Una notícia que, tot i esperada, ha caigut com una galleda d'aigua freda a Sant Cugat, on la indignació ciutadana s'ha apoderat de la plaça de la Vila. Una bona mostra són les opinions de Francesc Salvador, Montserrat Obiols, Jordi Gutiérrez i la presidenta de Castellers, Gemma Aristoy.

Santcugatencs

Era previsible. És la continuació del règim de Franco / Tristesa i ràbia és el que sento / Hem de sortit al carrer / El Raül ens va demanar unitat i fer pinya.


Els Gausacs, de nou, han fet costat al company Romeva i, amb un pilar, han reclamat llibertat per als 'presos polítics'. Tot plegat, enmig d'un clima d'unitat, que no ha escatimat retrets contundents cap a Madrid.

Visiblement emocionats, polítics i entitats s'han plegat al clam popular de 'ni un pas enrere'. S'hi han afegit l'alcaldessa, Mercè Conesa; la portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla; la representant del consistori a l'AMI, Carmela Fortuny, el coordinador de l'ANC, Xavier Palet, i la membre d'ADIC Gemma Foj.

Parlaments

No permetrem que aquesta dictadura ens oprimeixi / Continuarem defensant les nostres idees polítiques / Som un sol poble democràtic i pacífic / Tots ens hem d'unir / Jordi i Raül, us fem arribar el nostre escalf


Durant l'acte s'ha conegut que el jutge Pablo Llarena ha ordenat la detenció a l'estranger de Carles Puigdemont, Marta Rovira, Meritxell Serret, Toni Comín, Lluís Puig i la santcugatenca Clara Ponsatí. La convocatòria a la plaça de la Vila, amb representació de la CUP-PC i ICV-EUiA, ha finalitzat amb Els Segadors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.