L'ANC elegeix a Sant Cugat Elisenda Paluzie com a nova presidenta de l'entitat


Temes relacionats

2.000 persones diuen a Sant Cugat 'ni un pas enrere' en suport als 'presos polítics' (23/mar/18)


  • Comparteix:

Elisenda Paluzie és la nova presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i pren el relleu a Jordi Sànchez. L'elecció s'ha fet efectiva aquest dissabte a la reunió constituent dels 77 nous membres del secretariat de l'entitat sobiranista, que ha tingut lloc a l'Escola Municipal de Música de Sant Cugat. La candidatura de Paluzie, que fa una crida a la unitat i a combatre la divisió interna a l'ANC, va rebre més de 5.000 vots dels socis de l'entitat.

Paluzie ha rebut a la sessió 75 vots a favor i 2 en blanc. La nova presidenta ha lamentat que hi hagi 'presos polítics' i ha assegurat que, tot i això, l'ANC seguirà treballant per assolir la independència.

Elizenda Paluzie

L'ANC seguirà treballant per fer efectiva la república. Ja poden amenaçar i espapçar-nos: per cada persona que escapcin, sortirà una altra.


Elisenda Paluzie és professora d'Economia de la Universitat de Barcelona (UB) i directora del Centre d'Anàlisi Econòmica i de les Polítiques Socials (CAEPS) de la institució universitària. Completen la nova executiva Pep Cruanyes a la vicepresidència, Montserrat Rosell a la secretaria i Joaquim Arnau a la tresoreria.

La trobada de l'entitat ha tingut una rebuda institucional per part de l'alcaldessa, Mercè Conesa, que ha fet una intervenció on ha assenyalat el tarannà 'dictatorial' de l'Estat espanyol. Conesa ha fet una crida al teixit independentisme per fer pinya.

Mercè Conesa

Hi ha qui vol que ens dividim i desanimem i no ens ho podem permetre. Us demano que sigueu fort i continueu empenyent.


A banda de Conesa, també han participat de la recepció la tinenta d'alcalde i representant de l'AMI Carmela Fortuny; les portaveus de la CUP-PC, Núria Gibert, i d'ERC-MES Mireia Ingla; i el senador d'ERC Bernat Picornell.

Després d'aquest acte, l'alcaldessa ha assistit al ple del Parlament, suspès com a resposta a 'la repressió' de l'Estat espanyol pel president de la cambra, Roger Torrent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.