Conesa viatja dos dies a Hamburg per fer costat a Puigdemont


Temes relacionats

2.000 persones diuen a Sant Cugat 'ni un pas enrere' en suport als 'presos polítics' (23/mar/18)


  • Comparteix:

Conesa forma part de la delegació del PDeCAT que s'ha desplaçat a Neumünster, Alemanya / Foto: Twitter PDeCAT

Conesa forma part de la delegació del PDeCAT que s'ha desplaçat a Neumünster, Alemanya / Foto: Twitter PDeCAT

L'alcaldessa i presidenta del Consell Nacional del PDeCAT, Mercè Conesa, s'ha desplaçat aquest dilluns fins a Neumünster per fer costat a Carles Puigdemont, retingut a la ciutat alemanya, on ha tornat a passar la nit a la presó després de declarar. Conesa ha fet el desplaçament acompanyada de l'alcalde d'Igualada i responsable de coordinació institucional del partit, Marc Castells, i del diputat Quim Torra. El jutge de primera instància de Neumünster ha decidit mantenir Puigdemont a la presó mentre no es resolgui la petició d'extradició.

Puigdemont ha comparegut als jutjats aquest dilluns a la tarda i a partir d'aquest dimarts passarà a disposició del Tribunal Superior de Schleswig-Holstein, que és el que ha de decidir si accepta o no l'extradició, i determinar mesures cautelars concretes. El jutge d'aquest dilluns, de fet, s'ha limitat a identificar el líder de JxCat i traslladar el cas a la instància superior, que n'és la competent. Per ara, no hi ha data ni horari concret per a la declaració de Puigdemont al Tribunal Superior, però fonts de la fiscalia han indicat que esperen que sigui el més aviat possible.

Una delegació de JxCat, amb el diputat Quim Torra al capdavant, és a Alemanya per donar suport a Puigdemont. En una carta enviada aquest diumenge a la nit als associats del PDeCAT, la formació explica que la delegació, amb Conesa i Castells, ha fet el viatge per acompanyar Puigdemont i coordinar 'in situ' tota la defensa i suport que sigui necessari. Conesa tornarà aquest dimecres a Sant Cugat.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.