Ponsatí s'entregarà a la policia escocesa aquest dimecres


Temes relacionats

Llarena ordena la detenció a l'estranger de Puigdemont, Rovira, Serret, Comín, Puig i Ponsatí (23/mar/18)


  • Comparteix:

Ponsatí, en un acte de protesta per reclamar l'alliberament dels presos el 28 de febrer / Foto: ACN

Ponsatí, en un acte de protesta per reclamar l'alliberament dels presos el 28 de febrer / Foto: ACN

La consellera destituïda pel 155, la santcugatenca Clara Ponsatí, s'entregarà voluntàriament aquest dimecres a dos quarts de dotze del matí, hora catalana, a la policia d'Escòcia i prestarà declaració a dos quarts de quatre. Així ho ha confirmat el seu advocat, Aamer Anwar, en un comunicat en què també apunta que argumentarà davant del jutge que ha de ser posada en llibertat mentre dura el procés judicial sobre l'euroordre.

Anwar ha explicat que la seva clienta rebutja 'frontalment' els càrrecs de rebel·lió violenta i malversació de fons públics amb relació a l'organització de l'1-O. Segons ell, l'equip legal 'defensarà robustament' la consellera cessada davant 'dels intents d'Espanya d'extradir-la'.

Aamer Anwar

Aquest dimecres al matí es lliurarà a la policia escocesa de forma voluntària. A la tarda declararà. Demanarem l'asil i ho defensarem robustament.


Ponsatí, exposa el lletrat, considera els càrrecs 'una persecució política i diu que els seus drets humans i la justícia no es poden garantir als tribunals espanyols'. Una vegada detinguda, Ponsatí testificarà davant d'un jutge que haurà de decidir si li permet sortir en llibertat mentre dura el procés d'extradició o la posa en presó preventiva.

A Brussel·les, un jutge ha dictaminat llibertat pels consellers cessats Meritxell Serret, Toni Comín i Lluís Puig. A Alemanya, Puigdemont està sota 'custòdia policial' a la presó de Neumünster mentre un jutge decideix si tramita o no l'euroordre i quines mesures cautelars li aplica. L'advocat de Clara Ponsatí demanarà que sigui posada en llibertat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.