La CUP-PC i ERC-MES demanen un ple extraordinari 'urgent' per exigir l'alliberament dels 'presos polítics'


Temes relacionats

2.000 persones diuen a Sant Cugat 'ni un pas enrere' en suport als 'presos polítics' (23/mar/18)


  • Comparteix:

2.000 persones van concentrar-se el dia 23 en suport als presos

2.000 persones van concentrar-se el dia 23 en suport als presos

La CUP-PC i ERC-MES volen que l'alcaldessa, Mercè Conesa, convoqui un ple extraordinari per posicionar-se sobre la nova 'onada d'empresonaments' a líders polítics independentistes i exigir-ne 'l'alliberament immediat'. Les dues coalicions consideren que, davant l'excepcionalitat de la situació política, és 'ineludible i urgent' fer un ple per reprovar la 'vulneració de drets i llibertats fonamentals'. La convocatòria del ple és una competència de l'alcaldessa, i els dos grups municipals estan 'convençuts' que veurà la petició amb bons ulls.

Els grups municipals creuen que, amb la Generalitat intervinguda pel 155, els ajuntaments són les institucions principals que poden reivindicar els drets de la ciutadania i la llibertat de totes les persones empresonades 'només per haver obeït el mandat popular', a més del retorn dels que són a l'estranger.

La portaveu de la CUP, Núria Gibert, explica què els ha portat a demanar un ple extraordinari.

Núria Gibert

En uns moments en què el Parlament i la seva capacitat d'investir un president estan segrestats, la resta d'institucions hem de denunciar la persecució política que estem vivint. Demanem un ple d'urgència perquè no ens podem quedar al marge.


De la seva banda, la portaveu d'ERC, Mireia Ingla, insta a fer-lo quan abans millor.

Mireia Ingla

Considerem que s'estan vulnerant drets i llibertats fonamentals i que això afecta tota la ciutadania i interpel·la tothom. Les forces polítiques ens hem de posicionar i si pot ser la setmana que ve millor.


Ingla està convençuda que l'alcaldessa, Mercè Conesa, se sentirà 'interpel·lada' i convocarà el ple.

Des del PDeCAT hi ha hagut resposta via Twitter, en què la formació exposa que la reclamació de llibertat del presos 'es permanent'.







  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.