La CUP-PC vol que s'actualitzi el Fons de Patrimoni de Sòl i Habitatge per garantir-ne l'eficiència


  • Comparteix:

La portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert / Foto: ACN

La portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert / Foto: ACN

La CUP-PC vol que l'Ajuntament demani un informe a la Sindicatura de Comptes perquè s'actualitzi l'ús de recursos del Fons de Patrimoni del Sòl i Habitatge (FPSH) i que es millori el seguiment que se'n fa. Els anticapitalistes ho defensaran amb una moció al ple d'aquest mes després de detectar 'irregularitats' en el funcionament del fons, com el fet, asseguren, que no registra la comptabilitat financera d'operacions d'adquisicions de béns. El text pretén millorar els mecanismes del FPSH, que s'ha de nodrir d'aportacions percentuals d'operacions immobiliàres privades per garantir, entre d'altres, l'habitatge públic.

El grup municipal s'ha adreçat a la Sindicatura de Comptes per aconseguir una diagnosi del FPSH. Aquest organisme assegura que l'Ajuntament 'no ha regulat directrius, instruccions o normes internes per gestionar i controlar el fons, malgrat la obligatorietat per llei des de 2004'.

La portaveu cupaire, Núria Gibert, ha explicat que garantir el bon funcionament del FPSH suposaria una millora en la distribució de la riquesa del municipi.

Núria Gibert

Hi hauria una redistribució de la riquesa del municipi. Cal comptabilitzar-ho per assignar-ho als capítols de pressupost pertinents.


La moció recorda que els recursos del fons no es poden destinar a finançar 'despeses corrents', sinó només a aquelles que garanteixin l'accés a un habitatge digne i de qualitat. El text recorda que FPSH pot aconseguir béns de l'alienació de terrenys, de la construcció onerosa de drets de superfície sobre aquests, de la substitució de sòl de cessió obligatòria i gratuïta pel seu valor en metàl·lic o del cobrament de sancions derivades d'infraccions urbanístiques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.