El nou sistema de contractació d'extraescolars esportives serà protagonista del ple d'abril


Temes relacionats

Rovira: 'Volem que les escoles i les AMPA contractin els tècnics esportius de les activitats extraescolars' (21/mar/18)


  • Comparteix:

L'esport escolar serà un dels focus del ple d'abril

L'esport escolar serà un dels focus del ple d'abril

El nou sistema de contractació de les activitats extraescolars esportives serà un dels focus d'atenció del ple d'abril. El PP presentarà una moció que reclama que es mantingui el model actual, a través de l'Oficina Municipal d'Esports per a Tothom (OMET), mentre que l'equip de govern justifica la necessitat del canvi per un informe de l'interventor que invalida el mètode que funciona fins ara. Els populars assenyalen el regidor d'Esports, Eloi Rovira, per voler afavorir una empresa en la qual havia treballat amb aquest canvi, unes acusacions que Rovira considera 'absurdes'.

El PP demana al text que l'Ajuntament es comprometi amb el Programa d'Esport en Edat Escolar i no traspassi a les escoles públiques i les AMPA els serveis de contractació dels tècnics esportius de les activitats extraescolars, que actualment gestiona l'OMET. La intenció d'aquesta moció, segons ha explicat el portaveu del PP, Álvaro Benejam, és aturar la mesura, i ha afirmat que això beneficiaria l'empresa que fins ara presta serveis complementaris a les AMPA, on, segons ha destacat, Eloi Rovira havia treballat en el passat. Benejam ha demanat que el regidor d'Esports doni explicacions.

Álvaro Benejam

L'empresa privada que està donant serveis a les AMPA i que s'està postulant per acabar sent receptora d'aquest encàrrec, és una empresa on ha treballat el regidor d'Esports.


Eloi Rovira, per la seva banda, ha explicat que el sistema actual entra en conflicte amb la normativa, ja que els preus públics com el de les activitats extraescolars 'només els poden cobrar l'Ajuntament o les empreses que han guanyat un concurs públic per prestar el servei'. L'objectiu de la mesura és complir la normativa mantenint el sistema actual, que permet els pares inscriure's i gestionar les activitats extraescolars des de la mateixa escola i no haver d'anar a l'OMET com es feia fins ara.

L'única via per mantenir aquest sistema i que l'oficina seguís al capdavant de les activitats seria, segons el regidor, tenir un coordinador de la pròpia OMET a cadascuna de les 12 escoles, un fet que faria que hi hagués 'dues persones fent gairebé la mateixa feina', el coordinador d'extraescolars de la pròpia escola i el de les activitats esportives. A més, aquesta contractació també suposaria un cost que l'Ajuntament 'no es pot permetre'.

Rovira també ha refusat, en declaracions a Cugat.cat, les acusacions de voler afavorir una empresa on havia treballat.

Eloi Rovira

Estic molt tranquil. Els concursos es resolen amb tècnics, els convenis es fan amb AMPA i escoles, no amb cap empresa. A part, lliçonetes de corrupció i ètica política per part del Partit Popular no les tolero.


Rovira, al darrer Consell Sectorial d'Esports, va respondre al PP i va admetre haver treballat per a aquesta empresa, però que això no entra en conflicte amb el seu compromís amb l'Ajuntament i amb la transparència.

La CUP reclama explicacions

La CUP també ha demanat que s'aturi 'immediatament' el canvi de model i reclama que es doni 'tota la informació' i les 'garanties' per poder debatre la qüestió amb els agents i òrgans sectorials pertinents. La regidora cupaire Lourdes Llorente critica que a l'àrea d'esports no s'aprofiten els espais de participació.

Lourdes Llorente

Estem molt en contra amb la manera com s'està fent tot això, que és una constant a l'àrea d'esports. Es fan les coses sense tenir en compte els espais de participació.


Llorente també ha explicat a Cugat.cat que no han rebut resposta a la petició per escrit i en comissió informativa d'un informe tècnic que expliqui els motius del canvi. Segons la CUP, no s'hauria de 'sobrecarregar' les AMPA amb la gestió d'unes contractacions que funcionen millor 'sota el paraigües' d'una oficina pública com la OMET.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.