ERC-MES insta el ple de Sant Cugat a exigir la llibertat dels 'presos polítics'


Temes relacionats

La CUP-PC i ERC-MES demanen un ple extraordinari 'urgent' per exigir l'alliberament dels 'presos polítics' (29/mar/18)


  • Comparteix:

La formació porta aquesta petició al ple després que no s'hagi celebrat el ple extraordinari que havien demanat

La formació porta aquesta petició al ple després que no s'hagi celebrat el ple extraordinari que havien demanat

ERC-MES vol que Sant Cugat exigeixi la 'posada immediata en llibertat dels presos polítics'. La formació ho demana en una moció que presentarà al ple d'aquest mes on també insta el plenari a reivindicar que es garanteixin els drets polítics, ciutadans i humans 'dels polítics a l'exili' sense que s'hagin de sotmetre a cap judici 'pel seu lliure exercici polític'. La proposta arriba després que s'hagi desestimat la petició dels republicans i la CUP-PC de celebrar un ple extraordinari per abordar aquesta qüestió.

El text dels republicans també lamenta la situació de 'judicialització de la política' i demana que es defensi 'la dignitat i la sobirania de les institucions catalanes'. Ho ha explicat a Cugat.cat la portaveu del grup municipal, Mireia Ingla.

Mireia Ingla

Que acabi la repressió i que Espanya com a Estat democràtic que diu que és i que forma part de la Unió Europea respecti la separació de poders i resolgui d'una vegada un tema polític i de forma política i no el judicialitzi i criminalitzi les persones que compleixen el mandat democràtic de les urnes.


En aquest sentit, també insisteix en la necessitat de defensar els drets polítics dels diputats, el govern i els representants de la societat civil.

Els independentistes aprofiten per fer una crida a la mobilització 'pacífica, democràtica, massiva i transversal en defensa dels drets civils i polítics' i a donar suport a l'Espai Democràcia i Convivència.

El grup municipal també reclama el compromís de l'Ajuntament a no assistir a cap acte on hi hagi càrrecs del govern de l'Estat ni a convidar-los a cap acte institucional mentre hi hagi 'presos polítics'.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.