El TC avala que les escoles que segreguen per sexe, com la Farga i el Viaró, rebin subvencions públiques


  • Comparteix:

Imatge aèria de La Farga / Foto: La Farga

Imatge aèria de La Farga / Foto: La Farga

El Tribunal Constitucional (TC) avala que es subvencionin amb diners públics les escoles que separen els alumnes per sexe, com és el cas de La Farga i el Viaró a Sant Cugat. Amb aquesta decisió, el tribunal desestima el recurs d'inconstitucionalitat que fa quatre anys va presentar el PSOE contra la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE), coneguda com la Llei Wert, que avala les subvencions a aquest tipus de centres educatius. La decisió s'ha pres per majoria, amb els vots de vuit magistrats a favor i quatre en contra.

El TC ha desestimat íntegrament el recurs del grup parlamentari del PSOE que també qüestionava altres aspectes de LOMQE com la segregació dels alumnes en itineraris acadèmics i que l'assignatura de religió tingui caràcter d'assignatura avaluable. En aquest sentit, els magistrats també han avalat l'alternativa obligatòria a l'assignatura de religió.

Tot això arriba després que a mitjans de febrer el Consell de Ministres espanyol, en aplicació del 155, aprovés la renovació dels concerts en les etapes d'Infantil i Secundària als centres educatius catalans, també als que segreguen per sexe tot i que anteriorment JxCat i ERC amb la CUP-CC havien acordat no renovar els concerts a aquest tipus d'escoles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.