L'Ajuntament aprofitarà la primavera per minimitzar la plaga de cotorres retirant els nius


  • Comparteix:

Les cotorres argentines són les més comuns a la ciutat /Font: Veterinari.es

Les cotorres argentines són les més comuns a la ciutat /Font: Veterinari.es

L'Ajuntament aprofitarà els mesos de primavera i principi d'estiu per minimitzar les molèsties que ocasionen les cotorres i ho farà retirant els nius, que ara per ara és l'únic mètode que funciona per fer front a la plaga. La campanya de despenjament de nius d'aquest any posarà el focus d'atenció a les palmeres de l'avinguda de Gràcia amb Rambla de Ribatallada, la principal zona afectada de Sant Cugat i d'on provenen més queixes de veïns.

Des del consistori s'han impulsat diverses mesures de control de la població d'aus: captures amb gàbies, alimentació amb pinsos esterilitzants i alarmes acústiques. Unes tècniques que sí que són útils per als coloms i les gavines però que per a les cotorres no han servit. El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, ha explicat que la retirada de nius és l'únic que poden fer.

Joan Puigdomènech

Finalment l'única cosa que anem fent és anar despenjant nius de cotorres, que són de dimensions molts grans. De moment no tenim cap altre mètode.


Durant el 2017 es van despenjar quatre nius de cotorres, que Puigdomènech ha explicat que 'poden arribar a mesurar 40 centímetres de diàmetre' i en alguna ocasió ha estat necessari, fins i tot, grues per retirar-los.

Puigdomènech ha afegit que la plaga és una amenaça per a la biodiversitat d'aus a Sant Cugat, ja que espècies com els pardals s'han vist 'desplaçades' per la presència de cotorres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.