La justícia escocesa dóna més temps per decidir sobre l'euroordre de Ponsatí

El tribunal convoca noves vistes preliminars per al 15 de maig i el 5 de juliol i la d'extradició per al 30 de juliol


  • Comparteix:

Clara Ponsatí i Aamer Anwar / Foto: ACN

Clara Ponsatí i Aamer Anwar / Foto: ACN

La justícia escocesa ha ajornat la decisió sobre la petició d'extradició de la consellera santcugatenca Clara Ponsatí, destituïda pel 155, i ha convocat dues noves vistes preliminars de caire procedimental per al maig i primers de juliol i la vista d'extradició per al 30 de juliol, segons han informat fonts de la fiscalia a l'ACN. A la vista preliminar d'aquest dijous, la defensa de Ponsatí, encapçalada per l'advocat Aamer Anwar, ha assegurat davant del jutge que les autoritats espanyoles 'abusen' del mecanisme de l'euroordre i promouen una persecució 'política' contra els líders independentistes.

Davant de la complexitat del cas, el jutge ha acceptat donar més temps a la fiscalia i a la defensa per preparar els seus arguments i ha convocat noves vistes preliminars per al 15 de maig i el 5 de juliol, marcant la data oficial d'inici de la vista d'extradició per al 30 de juliol. Llavors, les compareixences i declaracions es poden allargar fins a vuit dies, de manera que la justícia escocesa no prendria cap decisió sobre la consellera cessada d'Educació fins l'agost.

En una breu compareixença davant la premsa després de la vista als tribunals, Anwar ha defensat que el cas contra Ponsatí és 'una distorsió grotesca de la veritat' i ha remarcat que no hi ha 'cap prova' per inculpar-la de rebel·lió i malversació de fons. El lletrat ha destacat que Escòcia sempre ha estat 'orgullosa' de 'protegir els que pateixen risc d'opressió i injustícia', i s'ha mostrat confiat que l'euroordre no prosperarà. Segons ell, una ordre d'extradició europea 'mai no hauria de ser una eina de repressió política'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.