Obertes les primàries d'ERC per elegir l'alcaldable de 2019 a Sant Cugat

La portaveu del grup municipal d'ERC-MES, Mireia Ingla, primera precandidata


Temes relacionats

Conesa torna a obrir la porta del govern a ERC-MES tot i el 'menysteniment' dels republicans (13/abr/18)

El PSC anuncia el trencament 'definitiu' amb el PDeCAT i lamenta 'manca de lideratge' del govern (12/abr/18)


  • Comparteix:

La militància local d'ERC

La militància local d'ERC

ERC ha obert un procés de primàries per elegir el cap de llista per a les eleccions municipals de l'any que ve. L'actual portaveu del grup municipal d'ERC-MES, Mireia Ingla, ha estat la primera en presentar candidatura i ja ha rebut el vistiplau de l'executiva local. Ingla, que es presenta com a alcaldable per tercera vegada, haurà de defensar la seva precandidatura a l'assemblea que el partit celebrarà el 4 de maig. Les primàries seran externes per reflectir el màxim possible 'la diversitat del país' i per tant podran votar militants, simpatitzants, amics i militants de les JERC majors d'edat.

Precisament aquests requisits són alguns dels que es demanen per presentar candidatura, a més de presentar avals d'un 20% de la militància. El president d'ERC, Oriol Cisteró, ha explicat a Cugat.cat què suposen les eleccions municipals de 2019 per al partit.

Oriol Cisteró

Són unes eleccions molt importants, són una nova ocasió per demostrar la força de l'independentisme.


Cisteró ha lloat la tasca de Mireia Ingla al capdavant del grup municipal durant el mandat. Tot i que ha reconegut que no esperen que es presentin més candidatures, el president dels republicans ha deixat clar que la porta està oberta a tothom que vulgui presentar-s'hi.

Trencament del pacte PDeCAT-Demòcrates - PSC
Preguntat sobre la proposta per part de l'alcaldessa perquè ERC-MES i el PDeCAT-Demòcrates assoleixin un pacte de govern arran del trencament definitiu amb el PSC, Cisteró ha subratllat que no han rebut cap trucada ni cap proposta al respecte. El republicà, que ha celebrat el trencament, considera que 'estaria fora de lloc' formar un nou govern tenint en compte la proximitat de les eleccions municipals. Sobre la possibilitat de reeditar el pacte d'estabilitat pressupostària, Cisteró ha insistit en què no han rebut cap proposta per part del govern.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.