Presència santcugatenca a la manifestació per l'alliberament dels 'presos polítics'


  • Comparteix:

Capçalera de la manifestació a Barcelona / Foto: ACN

Capçalera de la manifestació a Barcelona / Foto: ACN

Nombrosos santcugatencs s'han sumat aquest diumenge a la manifestació per reclamar l'alliberament dels polítics i líders socials empresonats. Sota el lema 'Pels drets i les llibertats, per la democràcia i la cohesió, us volem a casa!', la manifestació ha estat convocada per l'Espai Democràcia i Convivència, que agrupa entitats sindicals, veïnals, polítiques i culturals. La mobilització ha reunit unes 750.000 persones, segons han xifrat els organitzadors, mentre que la Guàrdia Urbana de Barcelona ho ha fet en 315.000. També hi han estat presents els Gausacs, juntament amb 41 colles més.

Fins a set autocars ha omplert la secció local de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), que ha mobilitzat d'aquesta manera prop de 400 persones. La membre del secretariat local Núria Fernández ha destacat la 'sensibilitat' dels santcugatencs cap a la situació que viu Catalunya.

Núria Fernández

A Sant Cugat hi ha molta sensibilitat. És de les ciutat que sempre respon. És fantàstic.


Molts santcugatencs han optat per desplaçar-se a Barcelona amb transport públic. El CDR de Sant Cugat els havia convocat a l'estació de la plaça de Lluís Millet, que ha viscut un degoteig constant de ciutadans durant el matí, molts d'ells amb llaços i elements grocs. Alguns dels participants santcugatencs han explicat a Cugat.cat per què s'han sumat a la mobilització.

Participants

És impressionant que tinguem presos polítics i que a sobre ho neguin. / Per dignitat, no pot ser que un estat de dret negui que té presos polítics. / Contra el poder de les armes que té l'Estat espanyol. / En suport al país, és una injustícia que hi hagi persones innocents a la presó.


La concentració també ha comptat amb els Castellers de Sant Cugat, que hi han assistit amb mocadors grocs.

La mobilització ha arrencat a la plaça d'Espanya i ha omplert l'avinguda Paral·lel fins als jardins de les Tres Xemeneies, on s'ha fet l'acte central. Allà s'ha llegit el manifest que reclama la constitució de 'forma urgent' d'un govern i la llibertat de tots els dirigents polítics i socials empresonats. El manifest; llegit per Quim Jubert, Natàlia Via- Dufresne i Ismael Benito; demana que es constitueixi un nou govern 'sense ingerències polítiques o jurídiques' que pugui exercir de forma plena les seves competències i restablir el 'normal funcionament' de totes les institucions de la Generalitat. La plataforma denuncia la judicialització de la política i reclama que es promogui una 'negociació política'. En referència als líders polítics i socials que estan a la presó, reclamen la seva llibertat i denuncien la utilització 'abusiva i desproporcionada' de l'aplicació del codi penal i de la presó preventiva que 'trenquen el principi de la legalitat'.

La convocatòria coincideix amb els sis mesos de l'empresonament del president d'Òmnium, Jordi Cuixart, i de l'expresident de l'ANC i diputat de JxCat, Jordi Sànchez.


















  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.