La comissió del nomenclàtor estudiarà posar el nom de Guillem Agulló a un carrer de Sant Cugat


  • Comparteix:

La junta de veïns de Valldoreix també ha aprovat la proposta / Foto: Arran Sant Cugat

La junta de veïns de Valldoreix també ha aprovat la proposta / Foto: Arran Sant Cugat

El ple de Sant Cugat insta la comissió del nomenclàtor, que se celebrarà el 2 de maig, a iniciar els tràmits per posar el nom de Guillem Agulló, el jove valencià membre de Maulets assassinat fa 25 anys per un grup d'extrema dreta, a un carrer de la ciutat. Tots els grups han donat suport a aquesta iniciativa que vol retre homenatge a Agulló fruit d'una moció conjunta d'ERC-MES, el PDeCAT-Demòcrates, la CUP-PC, ICV-EUiA i el PSC a proposta inicial d'ERC-MES, excepte Cs i el PP, que s'han abstingut.

ESCOLTA-HO

El consistori també s'ha compromès a lluitar contra els delictes d'odi per erradicar la discriminació per naixement, raça, sexe, religió, opinió i orientació sexual. El regidor d'ERC-MES Èric Gómez ha assenyalat que Guillem Agulló és un referent per a ell i per a molts joves independentistes.

Eric Gómez

Em va ajudar a mi a obrir els ulls i veure que defensar les mateixes causes que en Guillem et pot costar la vida. Crec que el moviment independentista jove el té molt present perquè la lluita independentista no és qüestió de nacionalisme, sinó de democràcia.


El PP i Cs s'han abstingut. En el cas dels populars, el portaveu Álvaro Benejam ha argumentat el vot assenyalant que al ple només es condemnen aquests casos quan la víctima forma part de l'independentisme.

Álvaro Benejam

No val condemnar només aquest tipus d'actes quan es produeixen per grups neonazis o cap a persones que han estat militants de l'esquerra independentista. I és el que estem fent, quan es donen altres casos, vostès no presenten res.


El regidor de Cs Sergio Blázquez ha assenyalat que, tot i que celebren que s'hagin introduït canvis a la moció, el discurs de Gómez, on assenyalava una suposada connivència entre Estat i grups feixistes, els ha fet optar finalment per l'abstenció.

Aquesta proposta ja s'ha aprovat a la junta de veïns de l'EMD de Valldoreix, que retrà homenatge al jove i reclamarà a la comissió del nomenclàtor de l'Ajuntament designar una plaça o carrer amb el nom de Guillem Agulló.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.