Sant Cugat exigeix un cop més la llibertat 'immediata dels presos polítics'


Temes relacionats

L'ANC reclama l'alliberament dels 'presos polítics' sis mesos després de l'empresonament dels 'Jordis' (16/abr/18)

Presència santcugatenca a la manifestació per l'alliberament dels 'presos polítics' (15/abr/18)


  • Comparteix:

Sant Cugat ha acollit diverses manifestacions per reclamar la llibertat dels 'presos polítics'

Sant Cugat ha acollit diverses manifestacions per reclamar la llibertat dels 'presos polítics'

L'Ajuntament de Sant Cugat exigeix un cop més la 'posada immediata en llibertat dels presos polítics', entre els quals hi ha el santcugatenc Raül Romeva, i reivindica que es garanteixin els drets polítics i civils dels 'polítics a l'exili' sense que s'hagin de sotmetre a cap judici 'pel seu lliure exercici polític'. La demanda respon a l'aprovació d'una moció conjunta dels grups municipals independentistes a proposta inicial d'ERC-MES que ha tingut també el suport d'ICV-EUiA i el regidor no adscrit. Cs, el PSC i el PP han votat en contra. L'Ajuntament també s'ha compromès a no assistir a cap acte on hi hagi càrrecs del govern de l'Estat ni a convidar-los a cap acte institucional mentre hi hagi 'presos polítics'.

ESCOLTA-HO

El text lamenta la situació de 'judicialització de la política' i demana que es defensi 'la dignitat i la sobirania de les institucions catalanes'. En aquest sentit, també insisteix en la necessitat de defensar els drets polítics dels diputats, el govern i els representants de la societat civil.

La portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, ha fet una crida a 'no defallir' en la defensa d'aquests drets i ha recordat el cas del santcugatenc Raül Romeva, empresonat des del 23 de març, tot interpel·lant els partits unionistes.

Mireia Ingla

Com ho faran quan es creuin amb la família d'en Romeva pels carrers de Sant Cugat? Suposo que hauran d'abaixar la mirada. Viure de la revenja és lamentable.


Els partits que han votat en contra, Cs, el PSC i el PP, han reclamat respecte per les decisions judicials i han carregat contra l'independentisme per 'dividir Catalunya'. El portaveu taronja, Aldo Ciprian, ha criticat que es presentin mocions d'aquest tipus, ja que considera que 'no serveixen per a res'.

Aldo Ciprian

Mocions com aquesta no serveixen de res. Hauríem de cercar l'acord. Vostès es dediquen a ampliar l'escletxa.


Des del PSC, el portaveu Pere Soler ha demanat respecte per les decisions judicials, tot i que ha recordat que el seu partit considera 'desproporcionades' les mesures cautelars imposades. El portaveu popular, Álvaro Benejam, ha lamentat que el Parlament 'vulnerés el dret' d'alguns dels diputats.

Amb la moció, els independentistes aprofiten per fer una crida a la mobilització 'pacífica, democràtica, massiva i transversal en defensa dels drets civils i polítics' i a donar suport a l'Espai Democràcia i Convivència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.