El traspàs de la contractació de monitors en l'esport escolar de l'OMET a les AMPA, aturat provisionalment


  • Comparteix:

L'esport en edat escolar, a debat al ple / Foto: Localpres

L'esport en edat escolar, a debat al ple / Foto: Localpres

El ple d'aquest dilluns ha votat aturar momentàniament el projecte de traspàs del monitoratge esportiu de l'esport escolar de l'OMET a les AMPA i centres educatius i replantejar el model conjuntament tant amb partits com amb els actors implicats. L'acord és fruit d'una moció conjunta del PP i la CUP-PC en suport al model actual que s'ha aprovat per unanimitat, però que incloïa un punt al qual s'ha oposat l'equip de govern que demanava aquesta paralització. La resta de partits hi han votat a favor, han retret a la regidoria d'Esports l''obscurantisme' del procés i han demanat 'consens i transparència'.

ESCOLTA-HO

El debat sorgeix de l'últim Consell Sectorial d'Esports, on el regidor Eloi Rovira va anunciar que s'estava treballant per traspassar la contractació del monitoratge des de l'OMET cap a les escoles públiques i les AMPA. Segons Rovira, això era fruit d'un informe de l'interventor municipal que advertia que l'actual sistema no s'ajustava a dret.

Els grups de l'oposició, però, han assenyalat que aquesta decisió s'ha pres 'd'esquenes' a la resta de partits i dels actors implicats en l'esport escolar. També han alertat que aquesta modificació podria portar a 'un canvi de model' en un futur.

Tot i això, el portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha assenyalat que el fet que s'hagi aprovat aquest punt no implica que el model sigui inamovible, sinó només que es tingui en compte tothom per plantejar qualsevol canvi.

Álvaro Benejam

És no intentar aturar res ni malmetre la relació amb les entitats, sinó que es faci amb el consens i la transparència necessària i que estiguem informats els canvis. Volem mantenir un model que ha funcionat.


Eloi Rovira, d'altra banda, s'ha defensat assegurant que només s'havien fet contactes amb algunes AMPA per sondejar si aquest traspàs seria factible i s'ha mostrat obert a replantejar el model, tot i que ha mantingut l'esmena per retirar el tercer punt, que finalment s'ha aprovat. Segons Rovira, només s'està intentant millorar el model seguint les indicacions de l'interventor.

Eloi Rovira

Com diu l'informe del secretari, no ens llevem un dia i ho volem canviar. L'hem de millorar i ho hem de fer com ens diuen i busquem solucions per mantenir aquest model.


La resta d'acords, que certifiquen el suport del ple al funcionament de l'actual model i acorden introduir les millores al Pla Estratègic de l'Esport, s'han aprovat per unanimitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.