Sant Cugat reclamarà a l'Estat que els ajuntaments recuperin l'autonomia en la inversió del superàvit


Temes relacionats

ICV-EUiA vol que el ple reclami a l'Estat que els Ajuntaments recuperin l'autonomia en la inversió del superàvit ( 5/abr/18)


  • Comparteix:

L'Ajuntament vol controlar en què gasta el superàvit / Foto: Ajuntament

L'Ajuntament vol controlar en què gasta el superàvit / Foto: Ajuntament

Sant Cugat reclamarà a l'Estat espanyol l'eliminació de restriccions en la utilització del superàvit municipal per part dels ajuntaments. L'anomenada regla de la despesa, que impedia fer servir aquests diners per a res més que per eixugar deute, s'ha anat flexibilitzant en els últims dos anys i ara el consistori vol posar pressió a Hisenda perquè elimini del tot aquestes restriccions. L'exigència arriba per l'aprovació d'una moció d'ICV-EUiA amb esmenes del PDeCAT-Demòcrates que ha tingut el suport de tots els regidors, tret dels de Cs i el PP, que s'han abstingut. La formació taronja també ha presentat esmenes, però han quedat rebutjades perquè només han obtingut el suport del PP i l'abstenció del regidor no adscrit.

ESCOLTA-HO

El ple del maig de l'any passat ja va exigir mesures perquè els consistoris puguin reinvertir el superàvit en les necessitats ciutadanes. Amb aquest nou text es reclama que cada ajuntament tingui dret a gastar aquests diners en aquells camps on es considerin més necessaris. El portaveu d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez, ho ha exemplificat amb la situació de l'habitatge a Sant Cugat.

Ramon Gutiérrez

Ha de ser el propi Ajuntament qui decideixi en què invertir. No té sentit que la inversió en voreres sigui considerada financerament sostenible i la construcció d'habitatge no ho sigui.


Precisament una de les esmenes del PDeCAT-Demòcrates detalla que a la liquidació del pressupost d'enguany s'incorpori la construcció d'habitatge protegit com a inversió financerament sostenible.

El text interpel·la la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) perquè pressioni el govern espanyol per fer aquest canvi en el grup de treball que té actualment amb el ministeri d'Hisenda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.