El consistori destina quatre milions del romanent a una vintena d'inversions

Imatge d'arxiu d'unes obres

Política

Publicat el 16/abr/18 per Anna González

L'Ajuntament destina quatre milions d'euros procedents del romanent del pressupost del 2017 a obres en equipaments i vies públiques. Es tracta d'una vintena d'actuacions que ja estaven previstes i que ara es finançaran amb aquestes partides destinades a inversions financerament sostenibles. El ple municipal ha aprovat aquest dilluns la modificació del pressupost del 2018 per incloure aquesta dotació. La proposta ha tingut el suport del PDeCAT-Demòcrates, Cs i el PSC, mentre que ERC-MES ha votat en contra i la CUP-PC, ICV-EUiA, el PP i el regidor no adscrit s'han abstingut.

Escolta-ho

El tinent d'alcalde d'Economia, Damià Calvet, ha explicat a quin tipus d'obres es destinarà part del romanent.

Damià Calvet pressup

Són obres ja previstes. Quan planifiquem les inversions ho fem amb una visió pluriennal.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Això inclou actuacions a escoles, equipaments esportius, al Monestir i la vianantització, entre d'altres. Precisament els grups que no han donat suport a la proposta han lamentat que la quantia no es pugui destinar a altres tipus d'inversions i que s'hagi decidit sense la participació dels grups. És el cas del regidor d'ERC-MES Ferran Villaseñor.

Ferran Villaseñor

Amb aquesta condició de no haver parlat i amb un pressupost que no funciona de gener a gener, sinó de romanent a romanent, nosaltres donarem un vot negatiu.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La liquidació del pressupost municipal del 2017 va deixar un romanent de 5,3 milions d'euros.