Injecció de 10 milions per a Promusa per fer habitatge públic de lloguer en els propers cinc anys


Temes relacionats

El govern defensa un pla d'habitatge que busca 'impactar en el mercat' (13/abr/18)

1.288 pisos fins al 2030, voluntat del govern en habitatge públic de lloguer per a Sant Cugat (12/abr/18)

ICV-EUiA, ERC-MES, Cs i la CUP-PC volen avortar el Pla d'Acció de Promusa i fer efectiva la reprovació del gerent (12/abr/18)


  • Comparteix:

Una de les promocions de Promusa

Una de les promocions de Promusa

L'empresa municipal d'habitatge, Promusa, rebrà fins al 2023 una injecció anual de dos milions d'euros per fer pisos de lloguer. Una aportació que ha aconseguit els vots del govern del PDeCAT-Demòcrates, el PSC -exsoci de govern- i ICV-EUiA, que ha votat favorablement tot i no estar d'acord amb el Pla d'Acció de Promusa fins al 2030. El posicionament dels ecosocialistes de posar en valor la injecció pluriennal la compartien la resta de grups que, no obstant això, s'han abstingut en oposar-se als plans en habitatge públic del govern.

ESCOLTA-HO

El tinent d'alcalde d'Urbanisme i Economia, Damià Calvet, ha reiterat la necessitat de disposar de més habitatge públic per ajudar els joves a accedir al primer habitatge. I en aquest sentit veu imprescindible la injecció econòmica a Promusa per fer un Pla d'Acció 'molt ambiciós'.

Damià Calvet

Tenir més capacitat per a habitatge públic és prioritari. Aquests dos milions multiplicats per cinc anys seran 10 milions per a la ciutat.


Una ambició no compartida per ICV-EUiA, tot i que ha votat a favor del punt en no permetre's la votació per separat. Ramon Gutiérrez és el portaveu dels ecosocialistes.

Ramon Gutiérrez

Sí estàvem d'acord amb què Promusa rebés com a mínim aquests dos milions. Amb una planificació diferent apostaríem per una inversió molt més alta.


Així, ICV-EUiA ha estat l'única formació que ha donat el seu braç a tòrcer en l'enfrontament entre el govern i part de l'oposició sobre l'efectivitat del pla de Promusa fins al 2030. La resta de forces, ERC-MES, Cs, la CUP-PC i el PP, s'han decantat per l'abstenció en no compartir el full de ruta, però sí la injecció econòmica.

Aquests partits han lamentat de nou la impossibilitat dels vots per punts, la manca d'interès del govern pel treball conjunt i la poca transparència de Promusa. Sí han reiterat que fer habitatge públic és la màxima prioritat de totes les formacions.

El portaveu del PSC ha sortit en defensa del Pla d'Acció remarcant que es tracta d''una guia' subjecte a modificacions, igual que altres plans de la ciutat com el de Mobilitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.