ERC acusa el PSC d'apropiar-se de la figura de Companys per l'edició dels cartells commemoratius


  • Comparteix:

Els republicans qualifiquen d'inacceptable l'actitud dels socialistes

Els republicans qualifiquen d'inacceptable l'actitud dels socialistes

La secció local d'ERC acusa el PSC d'intentar-se apropiar de la figura de Lluís Companys, per l'edició dels cartells commemoratius del 64è aniversari de l'afusellament de l'expresident de la Generalitat. Des de les files socialistes neguen les acusacions i reiteren que la figura de Companys és de tots els catalans, i que no és patrimoni de ningú.

El PSC ha editat 10.000 cartells amb el lema 'Lluís Companys, un president d'esquerres', juntament amb un fotografia de l'expresident republicà i el logotip del Partit dels Socialistes. La iniciativa, segons els socialistes, pretén recuperar la memòria històrica, amb motiu del 64è aniversari de l'afusellament de Companys.

El primer secretari del PSC a Sant Cugat, Salvador Gausa, opina que la figura de l'expresident de la Generalitat de Catalunya no és patrimoni de ningú, i explica que qualsevol català pot sentir-se identificat amb la seva figura. Escoltem Salvador Gausa.

Salvador Gausa

Companys és patrimoni de totes les corrents d'esquerra, i qualsevol català es pot sentir identificat amb la seva figura.


Des d'Esquerra Republicana, però, s'acusa els socialistes d'apropiar-se de la figura de Lluís Companys. El president de la secció local d'ERC, Jaume Massanés, titlla d'escandalosa i inacceptable la postura del PSC.

Jaume Massanés

per nosaltres l'actuació del PSC la considerem escandalosa i innacceptable. És un signe per a tots els catalans i cap partit polític pot fer propagana amb la imatge de Companys


Massanés ha afegit, a més, que el que ha de fer el PSC és dedicar els seus esforços per aconseguir l'anul·lació del sumari de Companys així com honrar la seva memòria després de tants anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.