Romeva recrimina a Llarena que 'no és legítim' judicialitzar el procés


  • Comparteix:

El conseller cessat pel 155 Raül Romeva en una imatge d'arxiu / Foto: ACN

El conseller cessat pel 155 Raül Romeva en una imatge d'arxiu / Foto: ACN

El conseller destituït d'Afers Exteriors, el santcugatenc Raül Romeva, ha defensat aquest dimarts davant el jutge instructor del Suprem, el també santcugatenc Pablo Llarena, que 'no és legítim' judicialitzar un conflicte polític i li ha retret que al Parlament es podia discutir de qualsevol aspecte perquè té 'inviolabilitat'. Com ja van fer els altres encausats que van declarar dilluns davant el magistrat, ha defensat el dret a l'autodeterminació i ha afegit que hi dóna suport 'no com a nacionalista sinó com a demòcrata'. Romeva, a més, ha assegurat que es pot defensar la independència des de posicions pacífiques i que depèn de la 'voluntat política' de l'Estat espanyol que es pugui discutir sobre aquests aspectes.

El conseller cessat s'ha definit com a home de pau i ha dit que en el seu currículum pot acreditar que ha intervingut en la resolució de conflictes. També ha recriminat al jutge que l'hagi empresonat un tribunal 'que no té competència' per fer-ho i ha assegurat que s'està vulnerant el seu dret a defensa. Segons el seu advocat, també ha assenyalat la vulneració dels drets dels infants pels patiments 'físics i psicològics' dels fills dels processats que han de fer milers de quilòmetres per visitar-los.

La declaració indagatòria de Romeva ha durat 45 minuts. El jutge li ha notificat formalment que el vol dur a judici per rebel·lió i malversació. Aquest acte procedimental ha servit, però, perquè el conseller destituït pugui expressar davant el jutge consideracions relacionades amb la instrucció de la causa. Romeva està representat pel mateix advocat que Junqueras, Andreu van den Eynde i, per tant, la seva estratègia ha estat molt similar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.