ICV-EUiA vol que HPE aclareixi les aportacions tecnològiques a Israel de 'vigilància i control'

Els ecosocialistes presenten una moció contra 'els atacs' de l'exèrcit israelià contra els palestins a la Marxa del Retorn


  • Comparteix:

Exterior de l'edifici de Hewlett-Packard Enterprise a Sant Cugat / Foto: Google Maps

Exterior de l'edifici de Hewlett-Packard Enterprise a Sant Cugat / Foto: Google Maps

ICV-EUiA vol que Hewlett-Packard Enterprise (HPE), amb seu a Sant Cugat, aclareixi el subministrament de sistemes tecnològics 'de vigilància i control' a Israel. Els ecosocialistes asseguren que aquestes solucions s'utilitzen a Palestina i que suposen, asseguren, la violació de drets humans com la llibertat de moviment de la població d'aquest territori. El grup ho defensarà en una moció on demana que l'Ajuntament reprovi els atacs de l'exèrcit israelià contra els manifestants palestins que van participar a la Marxa del Retorn a finals de març i que van causar una quinzena de morts i milers de ferits.

Al juliol Sant Cugat ja es va comprometre, a través d'una moció de la CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA, el PDeCAT-Demòcrates i el PSC en nom del Centre Delàs d'Estudis per la Pau, a fer 'els passos necessaris' per assegurar que els concursos públics no afavoreixin empreses vinculades directament o indirectament a la indústria militar. Amb aquesta moció es pretén centrar la mirada en una empresa amb seu a la ciutat com és HPE. Ho explica el portaveu del grup ecosocialista, Ramon Gutiérrez.

Ramon Gutiérrez

Aprofitem la moció per demanar aclariments a HP per subministrar sistemes tecnològics a Israel.


Gutiérrez subratlla la importància que els ciutadans i els governs locals exerceixin pressió en les qüestions internacionals.

La Marxa del Retorn, convocada per Hammàs i amb el suport de faccions palestines, reclama el retorn dels vuit milions de refugiats palestins al territori històric palestí.

Sant Cugat i el conflicte entre Israel i Palestina
No és la primera vegada que Sant Cugat es pronuncia sobre el conflicte entre Israel i Palestina. Al ple d'aquest juliol es va manifestar el suport municipal a Ahed Tamimi, una menor detinguda a Cisjordània i empresonada de forma preventiva, acusada d'agredir un militar. El 2014 el plenari va rebutjar, en canvi, una moció dels ecosocialistes i la CUP contra els bombardejos sobre la franja de Gaza, tot i que es van condemnar els atacs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.