La plaça del Rei passarà a dir-se plaça de l'U d'Octubre

El canvi al nomenclàtor s'aprovarà al ple de maig


  • Comparteix:

La plaça del Rei canviarà de nom

La plaça del Rei canviarà de nom

El ple de maig aprovarà que la plaça del Rei passi a dir-se plaça de l'U d'Octubre. Segons ha pogut saber Cugat.cat, la comissió informativa d'aquest dimecres ha acordat, amb el suport del PDeCAT-Demòcrates, ERC-MES i la CUP-PC, aquest canvi al nomenclàtor, que havia quedat pendent de la reunió anterior de l'òrgan que el gestiona. La sessió plenària serà el dia 21 de maig.

Aquest canvi ha estat reivindicat en els últims mesos per diversos actors de la ciutat. El CDR de Sant Cugat ja va rebatejar simbòlicament la plaça a finals d'octubre amb una placa a un fanal i les entitats sobiranistes de Sant Cugat van entregar al març més de 1.300 signatures al registre municipal de l'Ajuntament per demanar que la plaça del Rei canviï de nom per homenatjar la jornada de l'1 d'octubre de 2017.

El coordinador de l'ANC, Xavier Palet, afirmava llavors que canviar el nom de l'espai 'és un deure que té el consistori amb la societat'.

Xavier Palet

Aquí afortunadament no ens van trencar la cara, però hi va haver molta gent defensant el país i la democràcia. Ens sembla especialment significatiu poder canviar el nom de plaça del Rei per plaça 1 d'Octubre, i més per la manera com es va comportar el rei de les espanyes.


Aquesta acció precisament és la que va iniciar els tràmits que han culminat amb la discussió a la comissió del nomenclàtor i posterior acord entre les forces sobiranistes per tirar-lo endavant. A més de la plaça de l'U d'Octubre, el ple també aprovarà altres canvis al nomenclàtor que serviran per donar nom a espais de la ciutat que fins ara no en tenien, com el parc de la Guineu de Volpelleres, reivindicat pels veïns del barri. També s'escurçarà la denominació de la plaça del Coll de la Creu d'en Blau, que perdrà 'del Coll'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.