Albert Royo, citat a declarar en la investigació de l'1-O

El santcugatenc és exsecretari general del Diplocat


Temes relacionats

Els observadors internacionals que visiten Sant Cugat, preocupats per la repressió policial ( 1/oct/17)

Una delegació internacional segueix l'1-O des de Sant Cugat ( 1/oct/17)


  • Comparteix:

Albert Royo / Foto: ACN

Albert Royo / Foto: ACN

El magistrat del Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona ha citat a declarar com a investigats l'exsecretari general del Diplocat, el santcugatenc Albert Royo, i l'exdelegat de la Generalitat a Brussel·les, Amadeu Altafaj. Tots dos hauran de comparèixer el 6 de juny, amb els també investigats Aleix Villatoro, secretari general d'Assumptes i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, i la directora de Serveis de la Conselleria d'Exteriors, Marta Garsaball. El jutge investiga els pagaments d'Afers Exteriors a observadors internacionals que van acudir a supervisar el referèndum de l'1-O, viatge que hauria costat almenys 120.000 euros.

El passat 12 d'abril la Guàrdia Civil va escorcollar la seu del Diplocat per ordre del Jutjat d'Instrucció 13 per buscar documentació sobre aquests suposats pagaments, després de detectar dues transferències ordenades per Altafaj al 'The Hague Center for Strategic Studies'.

L'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola, a banda del cessament del govern, també va suposar la supressió d'aquesta institució.

Els observadors van visitar Sant Cugat
Van fer-ho per avaluar el funcionament del referèndum amb una visita a l'escola Pi d'en Xandri. La comitiva santcugatenca, formada per un exministre eslovè i diputats de Finlàndia, Letònia i Estònia, va considerar que 'el govern espanyol ha contribuït a generar problemes' i que 'Europa ha de reaccionar davant el que ha passat avui a Catalunya'.

La ciutat ja va acollir observadors internacionals a les consultes del 13-D i el 9-N.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.