La CUP-PC vol que es regulin els habitatges de lloguer a Sant Cugat


Temes relacionats

Injecció de 10 milions per a Promusa per fer habitatge públic de lloguer en els propers cinc anys (16/abr/18)

L'Ajuntament rescindeix el contracte a la llogatera d'un pis de protecció oficial per rellogar-lo a Airbnb (30/jun/17)


  • Comparteix:

Un immoble on es llogaven pisos d'HPO com a turístics / Foto: Google Maps

Un immoble on es llogaven pisos d'HPO com a turístics / Foto: Google Maps

La CUP-PC defensarà una moció al ple d'aquest mes perquè l'Ajuntament treballi una regulació dels habitatges d'ús turístic a Sant Cugat i perquè es busquin i sancionin els possibles pisos turístics il·legals a la ciutat. El text demana limitar i paralitzar la concessió de llicències en aquest sentit mentre existeixi 'la greu necessitat d'habitatge de lloguer al municipi', així com exigir als 'grans tenidors d'habitatges' destinats a aquests usos que destinin una part a lloguer social. Els anticapitalistes proposen un termini de vuit mesos per tirar endavant la regulació i, mentrestant, que s'estudiï establir una moratòria per a pisos turístics.

La moció també recull la possibilitat de treballar amb altres consistoris i administracions per elaborar i coordinar estratègies conjuntes en aquest àmbit. En cas que el text rebi el vistiplau plenari, s'hauran de traslladar els acords al Consell de Ciutat i al govern.

Pisos de protecció oficial i irregularitats
L'estiu de l'any passat l'Ajuntament va obrir un expedient i va revocar el contracte de lloguer a l'adjudicatària d'un pis de protecció oficial al barri de Volpelleres que el llogava com apartament turístic a través d'Airbnb. En aquesta línia el consistori ha investigat dos casos més, un lligat a una plataforma de CoachSurfing i un altre, un pis de venda, que s'hauria publicat en una altra plataforma d'economia col·laborativa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.