El PSC es presentarà en solitari o amb altres suports a la presidència de l'EMD

Els socialistes volien apostar per una candidatura d'esquerres única


  • Comparteix:

Les forces polítiques comencen a moure fitxa per als comicis de 2019 / Foto: EMD

Les forces polítiques comencen a moure fitxa per als comicis de 2019 / Foto: EMD

El PSC presentarà una candidatura en solitari o 'amb el suport d'altres forces polítiques o plataformes socials ciutadanes' per la presidència de l'EMD de Valldoreix. Els socialistes ho han anunciat en un comunicat on expliquen que l'Associació de Veïns Progressistes de Valldoreix (AVPV) ha convocat reunions amb les forces d'esquerres per intentar configurar una confluència per als comicis de l'any que ve i on s'han 'constatat la bel·ligerància i poques ganes que el PSC' en formés part. L'agrupació lamenta que aquestes trobades 'no han estat suficientment treballades' i que 'existeixen excessius interessos partidistes que anul·len la possibilitat d'un acord global'.

Els socialistes critiquen que en aquestes trobades el projecte polític es trobava 'en un segon terme' i que l'interès se centrava en la tria d'un candidat. El partit també ha lamentat que s'intentés 'sotmetre' el PSC per captar els seus votants. El secretari d'organització socialista, Vicenç San Francisco, considera que perquè es pogués aconseguir un acord s'ha de prioritzar la creació d'un programa conjunt.

Vicenç San Francisco

S'ha de donar un acord de programa, sobre bases com la governança, la mobilitat i el medi ambient. S'ha de pensar en clau municipal i el més important és la gent de Valldoreix.


Als comicis anteriors, on va donar suport a la candidatura de Gent de Valldoreix, l'agrupació ja va advertir que no aconseguir la unió de les esquerres suposava donar via lliure a CiU. Es tracta d'un escenari que podria reeditar-se, segons San Francisco.

Vicenç San Francisco

La situació ha canviat, però sembla que és pista lliure per a la dreta. Ens hem de posar d'acord, però no a qualsevol preu.


El PSC aposta per una 'vertadera autogestió de l'EMD, millorar l'acord de competències i la coordinació sobre els serveis bàsics', així com contrubuir a fer de Sant Cugat una ciutat 'més integrada, cohesionada, solidari i igualitari'.

Resposta de la CUP
El vocal de la CUP a l'EMD de Valldoreix Ferran Margineda ja ha contestat al posicionament del PSC, del qual considera que no respon al perfil transformador i progressista que aglutina una candidatura única d'esquerres.




El sistema electoral a Valldoreix
La junta de veïns de l'EMD està formada pel president i per vuit vocals. El president s'elegeix de forma directa per la ciutadania. Els vocals, en canvi, s'elegeixen aplicant la llei d'Hondt al nombre de vots que s'han emès a Valldoreix per decidir l'alcaldia de Sant Cugat.

És finalment, però, la Junta Electoral de Zona de Terrassa qui fa l'assignació final del nombre de vocals de la junta de veïns. Els partits que aconsegueixin representació trien, a posteriori, qui ocuparà cadascuna de les cadires de la sala de plens de l'EMD assignades als vocals. El PSC no té representació a l'actual organisme descentralitzat.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.