Conesa fa confiança al candidat a la presidència Quim Torra


  • Comparteix:

El candidat Quim Torra durant la sessió del Parlament d'aquest dissabte / Foto: ACN

El candidat Quim Torra durant la sessió del Parlament d'aquest dissabte / Foto: ACN

L'alcaldessa, Mercè Conesa, tanca files entorn el candidat de Junts per Catalunya (JxCat) a la presidència de la Generalitat, Quim Torra. La també presidenta de la Diputació de Barcelona ha elogiat el discurs d'investidura de Torra i ha defensat el paper dels municipis en el moment que viu Catalunya. Conesa ha estat present aquest dissabte a la sessió d'investidura del Parlament, juntament amb altres alcaldes i dirigents municipals.

Conesa ha valorat així a La Xarxa el discurs del candidat a la presidència de la Generalitat.

Mercè Conesa

Ha estat un discurs brillant d'una persona llegida i culte que vol, diàleg, un país pròsper i que ningú quedi enrere. Tenim un gran presidenciable amb la consciència que estem vivint un moment extraordinari en què hem de plantar cara a la repressió.


L'alcaldessa assegura que el candidat incorpora en el seu full de ruta els ajuntaments.

Mercè Conesa

Crec que el projecte de Torra, de la mà de Puigdemont, incorpora els ens locals. Els ens locals construeixen el país, el cohesionen. El país comença als ajuntaments.


Investidura al Parlament
El Parlament ha rebutjat la investidura del candidat de JxCat a la presidència de la Generalitat, Quim Torra, en no aconseguir la majoria absoluta situada en els 68 vots, exigida en la primera volta. Ha obtingut, però, els vots afirmatius dels diputats de JxCat i ERC, el vot en contra dels de Cs, el PSC, CatComú i el PPC, mentre que els quatre diputats de la CUP s'hi han abstingut. Així doncs, aquest dilluns se celebrarà una segona votació de la investidura de Torra, quan nomes necessitarà majoria simple, és a dir, més vots a favor que en contra. La votació s’ha fet nominalment i d’un en un, a viva veu, i després d’escoltar els discursos i rèpliques de Torra i de tots els líders dels grups parlamentaris. La votació ha tingut aquest resultat en estar acceptades les delegacions de vot dels diputats que estan a presó i dels dos que estan a l’estranger, Antoni Comín i Carles Puigdemont.

La segona volta de la investidura se celebrarà, doncs, aquest dilluns a partir de dos quarts d'onze del matí, quan el candidat tornarà a intervenir per intentar de nou convèncer els diputats del seu aval amb el pla de Govern. Els grups també podran tornar a dir la seva i, un cop més, al final es podrà tornar a votar. En aquesta ocasió, si es reprodueix la votació d’aquest dissabte, Torra sortirà investit, donat que aconseguirà més vots a favor que en contra. La CUP ha anunciat després del consell polític d'aquest diumenge que s'abstindrà en el ple d'investidura perquè el candidat a la presidència de JxCat Quim Torra pugui ser investit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.