La JSC de Sant Cugat encartellarà Sant Cugat aquest 17-M per visibilitzar el col·lectiu LGTBI


  • Comparteix:

La JSC encartellarà Sant Cugat aquest dijous / Foto: JSC

La JSC encartellarà Sant Cugat aquest dijous / Foto: JSC

La Joventut Socialista de Catalunya (JSC) de Sant Cugat fa una crida per lluitar contra la LGTBIfòbia i visibilitzar el col·lectiu en el Dia Internacional contra la Homofòbia i la Transfòbia. L'agrupació, que farà una encartellada aquest dijous, també destaca en un comunicat que 'cal tenir present que els homosexuals són el grup més vistós, però no l'únic que pateix injustícies', en referència a bisexuals, transsexuals i intersexuals.

El primer secretari de la JSC, Francesc Aguilà, ha explicat a Cugat.cat que s'han fet avenços però cal treballar més per a la conscienciació de la societat.

Francesc Aguilà

A àmbit català i a àmbit espanyol s'han fet avenços, però encara cal una conscienciació més a fons a la societat. Hi ha certs comentaris del dia a dia que no inclouen els danys que es poden fer.


En el comunicat, la JSC també recorda que l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va eliminar fa 28 anys l'homosexualitat de la llista de malalties mentals, tot i que encara actualment en més de 70 països els 'actes homosexuals' es criminalitzen amb penes de presó i, en alguns casos, de mort. L'agrupació socialista se suma a totes aquelles persones i associacions que el 17-M 'defensin la llibertat sexual, la diversitat i la lluita contra la intolerància, la homofòbia i la LFTBIfòbia'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.