L'alcalde creu que l'organització metropolitana de Varsòvia pot servir de model a l'àrea de Barcelona


  • Comparteix:

Lluís Recoder ha visitat la capital polonesa amb una delegació del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona

Lluís Recoder ha visitat la capital polonesa amb una delegació del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona

L'alcalde de Sant Cugat reitera la seva aposta perquè la futura Àrea Metropolitana de Barcelona sigui un ens de gestió i no limiti les competències de la Generalitat ni vulneri l'autonomia local. Així ho ha afirmat Lluís Recoder després de visitar Varsòvia amb una delegació del Pla Estratègic Metropolità i de conèixer de prop l'estructura metropolitana de la capital polonesa.

La visita a Varsòvia ha permès a les prop de 40 persones que integraven la delegació del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona, conèixer la realitat d'un dels països que tot just acaba d'integrar-se a la Unió Europea. El principal motiu d'interès era precisament el Pla Estratègic de Varsòvia i de la seva àrea d'influència.

Un dels aspectes més rellevants per a la delegació catalana ha estat l'organització territorial al voltant de la capital de Polònia, amb una zona metropolitana que s'organitza a partir de la cooperació dels diferents municipis. Per a Lluís Recoder, es tracta d'un model interessant i a tenir en compte en un moment en que s'està tornant a definir l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Lluís Recoder

Tenen una estructura metropolitana al voltant de Varsòvia que funciona a nivell de la planificació i coordinació dels diferents pobles i que és interessant tenir en compte.


En aquest sentit, Recoder ha reiterat la seva aposta perquè la futura Àrea Metropolitana de Barcelona no sigui un ens que tregui competències polítiques a la Generalitat ni tampoc un organisme que acabi posant en perill la identitat ni l'autonomia local.

L'alcalde ha lamentat, però, que el procés de discussió s'està fent al marge de molts ajuntaments i ha assegurat que aquesta no és la millor via per aconseguir un consens.

Lluís Recoder

Si es volen trobar consensos, la informació és bàsica, i les coses van avançant però si vols saber com va, t'ho has de buscar, ningú ens ho explica ni ens ha cridat.


Recordem que la visita a Varsòvia estava organitzada pel Pla Estratègic Metropolità de Barcelona amb la voluntat que els municipis que integren la zona d'influència de la capital catalana coneguin la realitat d'altres regions d'Europa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.