Damià Calvet es perfila com a substitut de Josep Rull al capdavant de Territori i Sostenibilitat

Quim Torra ja ha anunciat els consellers que configuraran el nou govern català


Temes relacionats

Jordi Puigneró, nou conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública (19/mai/18)


  • Comparteix:

Damià Calvet, en una imatge d'arxiu / Foto: Localpres

Damià Calvet, en una imatge d'arxiu / Foto: Localpres

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Economia i Hisenda, Damià Calvet (PDeCAT), podria substituir Josep Rull com a màxim responsable del departament de Territori i Sostenibilitat del nou govern de la Generalitat. Ho apunten mitjans de comunicació de tirada nacional com 'La Vanguàrdia', l''Ara' i el Nació Digital, que informen que el també director de l'Incasòl assumiria les responsabilitats de l'àrea, mentre que Rull ostentaria el càrrec de forma simbòlica des de la presó d'Estremera. De moment, tant Rull com el també exconseller empresonat Jordi Turull han demanat al Tribunal Suprem la llibertat provisional perquè puguin exercir els seus càrrecs de consellers 'de manera immediata'.

Perfil
En cas que aquestes informacions es confirmin, Calvet pujaria esglaons en la conselleria de Territori, on ja havia estat cap del gabinet de la conselleria, director general d’Arquitectura i Habitatge i secretari de Territori i Mobilitat. Calvet, de 50 anys i natural de Vilanova i la Geltrú, va ser un dels fitxatges de Mercè Conesa a les últimes municipals on anava de número 4 per CiU.

En tota la crisi institucional de la Generalitat, amb part del govern de Puigdemont a l'exili i a la presó, Calvet ha estat un dels homes forts de Puigdemont, seguint de prop les negociacions per investir un candidat a la presidència. Amb el seu nomenament, Calvet passa a ser la cara visible de la conselleria, amb Josep Rull, en presó preventiva, com a conseller restituït.

El nou conseller ha estat tres anys a l'Ajuntament, on va entrar com a tinent d'alcalde d'Urbanisme, Mobilitat i Habitatge. Amb la posterior remodelació del cartipàs, va afegir a Urbanisme les carteres d'Economia i Hisenda.

Al consistori, Calvet ha lidiat amb el procés judicial de Torre Negra, les obres per a la legalització de Can Borrull, el Pla de Millora Urbana de la Floresta i les obres de la Capella de Sant Joan de Mira-sol. En districtes, Calvet va assumir la presidència del consell de barri de Mira-sol a l'inici de mandat. Altres iniciatives que ha liderat han estat les indemnitzacions milionàries per la reparcel·lació de Can Mates, el rescat de La Unió i el Pla d'Acció de Promusa 2030 d'habitatge públic.

Ha estat docent del Programa de Màster de Project Management en Edificació de la UPC i responsable de Relacions Institucionals de la Universitat de les Nacions Unides. També ha estat vocal de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Mallorca; vicepresident de l’Associació de promotors immobiliaris de Balears (PROINBA), membre del Consell d’administració de l’Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI), empresa pública de promoció d’habitatges del Govern de les Illes Balears, i soci fundador de l’editorial 'Dèria editors, SL'. A les Illes també ha estat delegat del Grup Immobiliari Vertix i gestor urbanístic del Banc de Sabadell.

Casat i pares de dues filles, en l'àmbit social, va ser pregoner l'any passat de la Festa Major de Sol i Aire i Quixot de l'Any. També ha tirat endavant iniciatives com la campanya 'Tot esborrat i ben controlat' per recaptar fons per a la investigació del Glioma Difús de Tronc (DIPG).

Damià Calvet és graduat en Ciències i Tecnologies de l'Edificació per La Salle, postgrau en Direcció immobiliària per la UAB i l’Associació de promotors i constructors d’edificis, diplomat de Relacions institucionals i Màrqueting públic per la UAB, i diplomat en Arquitectura tècnica per la UPC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.