Sant Cugat exigeix que la reforma del Codi Penal incorpori la perspectiva de gènere


  • Comparteix:

Sant Cugat va rebutjar la sentència del cas 'La Manada' amb una concentració

Sant Cugat va rebutjar la sentència del cas 'La Manada' amb una concentració

Sant Cugat exigeix que la propera revisió del Codi Penal incorpori la perspectiva de gènere en la tipificació dels delictes de violència sexual per evitar sentències com la del cas 'La Manada'. La petició, fruit d'una moció original d'ERC-MES que s'ha presentat amb el suport del PDeCAT-Demòcrates, ICV-EUiA i el PSC, vol evitar interpretacions de la llei 'arbitràries i que es basen en estereotips de gènere' i que asseguren, 'acaben portant a sentències amb un clar biaix masclista'. Tots els grups hi han votat a favor, tot i que el PP s'ha abstingut en els punts referents a l'aplicació de la perspectiva de gènere en 'no compartir' el concepte. El compromís ha esdevingut un preàmbul del nou protocol per a la prevenció i actuació de situacions d'assetjament en espais d'oci que s'activarà en breu.

ESCOLTA-HO

CONSULTA LA MOCIÓ



El text demana al Consell General del Poder Judicial i a la resta d'institucions competents que garanteixin la formació obligatòria i continuada de la judicatura per garantir els drets de la dona. A àmbit municipal, la moció reclama que els treballadors del consistori, sobretot aquells que ofereixen serveis directes a dones, tinguin una formació en perspectiva de gènere i violència masclista.

En aquest últim punt el PP s'ha abstingut, per no compartir el concepte de 'perspectiva de gènere'. No obstant això, el PP, que ha demanat la votació per separat, ha advocat per la revisió de la tipificació dels delictes sexuals. Álvaro Benejam és el portaveu popular.

Álvaro Benejam

Sento un profund disgust per la sentència. És una evidència que amb la legislació actual és molt difícil que hi hagi qualifiació d'agressió sexual si no es prova que va haver-hi violència sobre la víctima.


Tots els grups, amb més o menys contundència, han lamentat la interpretació que s'ha fet del cas, i que el delicte s'hagi condemnat com a abús sexual. La crítica més dura ha vingut per part de la portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, que ha titllat les agressions sexuals i violacions com un 'cas de salut pública de primer ordre'.

Núria Gibert

Aquest cas posa els pèls de punta per com està de normalitzat en alguns tipus d'homes aquests fets. Amb el nombre de violacions que hi ha signfica que hi ha un nombre important d'homes que són potencialment violadors.


El ple també ha acordat portar a terme el protocol municipal per prevenir i abordar situacions d'assetjament sexual en espais d'oci i de lleure donant compliment a la moció que es va aprovar l'any passat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.