Sant Cugat condemna els atacs de l'exèrcit israelià contra manifestants palestins a la Marxa del Retorn


  • Comparteix:

La Marxa del Retorn reclama el retorn dels vuit milions de refugiats palestins al territori / Foto: ACN

La Marxa del Retorn reclama el retorn dels vuit milions de refugiats palestins al territori / Foto: ACN

El ple de Sant Cugat exigeix al govern d'Israel que cessi de forma immediata qualsevol tipus de violència contra els manifestants palestins i demana que es faci una investigació 'independent i transparent' sobre els atacs a la franja de Gaza durant 'Marxa del Retorn'. Ho fa a través d'una moció original d'ICV-EUiA que ha tirat endavant amb les esmenes del PDeCAT-Demòcrates, amb les quals s'ha suprimit un acord per 'demanar aclariments' a l'empresa Hewlett-Packard Enterprise (HPE) sobre els 'sistemes tecnològics de vigilància i control' que ven a Israel.

ESCOLTA-HO

CONSULTA LA MOCIÓ


CONSULTA LES ESMENES



Al juliol passat Sant Cugat ja es va comprometre, a través d'una moció de la CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA, el PDeCAT-Demòcrates i el PSC en nom del Centre Delàs d'Estudis per la Pau, a fer 'els passos necessaris' per assegurar que els concursos públics no afavoreixin empreses vinculades directament o indirectament a la indústria militar. El portaveu d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez, ha explicat els motius pels quals no accepten l'esmena de l'equip de govern.

Ramon Gutiérrez

No acceptem l'esmena del PDeCAT que ens demana l'acord sobre Hewlett-Packard Enterprise, perquè creiem que aquest és un compromís que l'equip de govern ja va assumir. No s'hi val acceptar la teoria i desentendre's de la pràctica.


De la seva banda, la tinenta d'alcalde de Progrés Social, Susanna Pellicer, ha qualificat de 'boicot' a Hewlett-Packard Enterprise el que proposava el text original.

Susanna Pellicer

Si bé compartim la majoria del plantejament i dels acords, no ho fem amb el quart acord, que contempla el boicot a Hewlett-Packard. Nosaltres no som partidaris de boicotejar ningú ni cap empresa.


El plenari també ha acordat col·laborar amb l'Agència de les Nacions Unides per als Refugiats de Palestina al Pròxim Orient (UNRWA) per contribuir a l'ajuda, el desenvolupament i la protecció dels drets humans dels refugiats palestins. En aquesta mateixa línia el consistori també s'ha compromès a incloure la zona del mediterrani i l'Orient Mitjà als àmbits de priorització de la cooperació al desenvolupament.

La Marxa del Retorn, convocada per Hammàs i amb el suport de faccions palestines, reclama el retorn dels vuit milions de refugiats palestins al territori històric palestí.

Sant Cugat i el conflicte entre Israel i Palestina
No és la primera vegada que Sant Cugat es pronuncia sobre el conflicte entre Israel i Palestina. Al ple d'aquest juliol es va manifestar el suport municipal a Ahed Tamimi, una menor detinguda a Cisjordània i empresonada de forma preventiva, acusada d'agredir un militar. El 2014 el plenari va rebutjar, en canvi, una moció dels ecosocialistes i la CUP contra els bombardejos sobre la franja de Gaza, tot i que es van condemnar els atacs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.