L'Ajuntament seguirà treballant contra l'ocupació il·legal de pisos a Sant Cugat


  • Comparteix:

Una de les cases okupades de Can Trabal

Una de les cases okupades de Can Trabal

L'Ajuntament seguirà fent front a l'ocupació il·legal de pisos a la ciutat. Ciutadans ha presentat una moció al ple municipal en la qual proposa incrementar la formació de la Policia Local i el patrullatge, així com mantenir actualitzat el cens d'habitatges ocupats a Sant Cugat. La proposa ha tirat endavant amb les esmenes del PDeCAT-Demòcrates i el suport del PP. La resta de partits han votat en contra.

ESCOLTA-HO

CONSULTA LA MOCIÓ


CONSULTA LES ESMENES



La moció ha prosperat gràcies al suport del govern, ja que la reforma de la Llei d'Enjudiciament per protegir la propietat privada va ser impulsada pel PDeCAT i va tenir el suport de Cs, el PP i el PNV. El portaveu de Cs, Aldo Ciprian, ha subratllat la importància de combatre l'ocupació d'habitatges.

Aldo Ciprian

És de necessitat aplicar aquesta proposició no de llei a la ciutat. El monitoratge d'habitatges ocupats, requerirà d'una formació de la Policia Local.


El PDeCAT-Demòcrates ha fet esmenes contundents, basades en acreditar les mesures que ja s'apliquen a la ciutat en termes d'ocupació, i de les quals Cs en demanava l'activació.

La CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA, el PSC i el regidor no adscrit han votat en contra de la moció taronja i de les esmenes sobiranistes. La regidora cupaire Lourdes Llorente ha estat especialment combativa amb les propostes posades sobre la taula.

Lourdes Llorente

Ens mostrem favorables a l'ocupació tant des del punt de vista reivindicatiu com des del punt de vista de solució a un problema ocupacional.


Segons les últimes dades facilitades a la formació taronja, a Sant Cugat consten 67 habitatges ocupats de manera il·legal, una xifra que la formació assegura que s'ha incrementat en el darrer any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.