El ple oficialitza el seu suport als CDR i a la resistència civil activa i no violenta


  • Comparteix:

Concentració en suport als CDR

Concentració en suport als CDR

El ple municipal ha donat suport aquest dilluns als Comitès de Defensa de la República (CDR) amb l'aprovació d'una moció del grup municipal de la CUP-PC. El text, que s'ha aprovat amb el suport de PDeCAT-Demòcrates i d'ERC-MES i amb l'abstenció d'ICV-EUiA, també inclou que l'Ajuntament exigeixi l'arxivament de totes les causes obertes contra membres dels CDR, així com 'denunciar la repressió, la violència institucional i la criminalització de la protesta social'.

ESCOLTA-HO

CONSULTA LA MOCIÓ



El consistori manifesta així el compromís en 'col·laborar amb la defensa de les santcugatenques i els santcugatencs que vegin vulnerats els seus drets polítics'. El debat s'ha centrat en si les accions dels CDR han comportat violència o no. Tant el grup proposant com ERC-MES i el PDeCAT-Demòcrates han defensat 'el pacifisme' de les accions dels col·lectius. La regidora de la CUP-PC, Lourdes Llorente, ha assegurat en la seva intervenció que l'Estat espanyol 's'ha inventat violència' per 'criminalitzar l'independentisme'.

Lourdes Llorente

L'Estat espanyol, amb la seva concepció de la política de la confrontació i la venjança, ha iniciat un procés de criminalització del relat independentista inventant-se una violència que no va existir ni per part dels ciutadans ni dels polítics, i sí per part dels cossos de seguretat de l'Estat.


Per contra, d'entre els grups que han votat en contra de la moció, un dels més participatius en el debat ha estat el portaveu del PP, Álvaro Benejam, que ha criticat algunes de les accions dels CDR.

Álvaro Benejam

Assetjar a persones o seus de partits, tallar carreteres, paralitzar infraestructures bàsiques són formes de coacció que aquests grups han fet en els darrers temps. La violència no només pot ser física, sinó també psicològica, per intimidació.


L'únic punt de la moció que no s'ha aprovat, pel vot en contra de l'equip de govern, és el de 'considerar una forma d'acció política absolutament legítima la protesta, les mobilitzacions, la desobediència i la resistència civil activa i no violenta'.

L'EMD de Valldoreix ja va donar suport amb una moció presentada també per la CUP-PC que va prosperar amb els vots favorables del PDeCAT-Demòcrates i ERC-MES.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.