El santcugatenc Josep Lluís Alay, citat dilluns vinent a l'Audiència Nacional per encobriment

Alay era un dels acompanyants de Puigdemont quan va ser detingut a Alemanya


  • Comparteix:

L'historiador santcugatenc Josep Lluís Alay / Foto: ACN

L'historiador santcugatenc Josep Lluís Alay / Foto: ACN

El Comissionat del Reial Monestir, l'historiador Josep Lluís Alay, està citat dilluns vinent a declarar davant l'Audiència Nacional, a Madrid, acusat d'encobriment. Se l'investiga per ser un dels acompanyants del president destituït Carles Puigdemont quan va ser detingut a Alemanya. També acompanyaven l'expresident dos Mossos d'Esquadra i l'empresari Josep Maria Matamala, que també estan cridats al tribunal.

A finals de març, la Fiscalia de l'Audiència Nacional va obrir una investigació, a instàncies de la policia espanyola, per determinar si havien pogut incórrer en un delicte d'encobriment per acompanyar el president destituït en el trajecte de tornada de Finlàndia a Bèlgica, quan l'euroordre de detenció i entrega ja estava dictada pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena.

Els dos agents dels mossos i l'historiador ja van ser detinguts el passat 28 de març i van prestar declaració davant la policia espanyola a Barcelona, que els va deixar lliures. Ara, el jutge Diego De Egea els ha citat com a investigats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.