Coneix la trajectòria del nou conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet


Temes relacionats

Calvet i Puigneró, els consellers santcugatencs del nou govern de la Generalitat (29/mai/18)

Damià Calvet: 'Era ignominiós que l'Estat intentés bloquejar la formació del govern 'sine die'' (29/mai/18)


  • Comparteix:

L'extinent d'alcalde d'Urbanisme i Economia, Damià Calvet, ja és conseller de Territori i Sostenibilitat. Així, puja esglaons en la conselleria de Territori, on ja havia estat cap del gabinet de la conselleria, director general d'Arquitectura i Habitatge i secretari de Territori i Mobilitat. Calvet, de 50 anys i natural de Vilanova i la Geltrú, va ser un dels fitxatges de Mercè Conesa a les últimes municipals on anava de número 4 per CiU.



En tota la crisi institucional de la Generalitat, amb part del govern de Puigdemont a l'exili i a la presó, Calvet ha estat un dels homes forts de Puigdemont, seguint de prop les negociacions per investir un candidat a la presidència. Amb el seu nomenament, Calvet passa a ser la cara visible de la conselleria, amb Josep Rull en presó preventiva.

El nou conseller ha estat tres anys a l'Ajuntament, on va entrar com a tinent d'alcalde d'Urbanisme, Mobilitat i Habitatge. Amb la posterior remodelació del cartipàs, va afegir a Urbanisme les carteres d'Economia i Hisenda.

Al consistori, Calvet ha lidiat amb el procés judicial de Torre Negra, les obres per a la legalització de Can Borrull, el Pla de Millora Urbana de la Floresta i les obres de la Capella de Sant Joan de Mira-sol. En districtes, Calvet va assumir la presidència del consell de barri de Mira-sol a l'inici de mandat. Altres iniciatives que ha liderat han estat les indemnitzacions milionàries per la reparcel·lació de Can Mates, el rescat de La Unió i el Pla d'Acció de Promusa 2030 d'habitatge públic.

Ha estat vocal de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Mallorca; vicepresident de l’Associació de promotors immobiliaris de Balears (PROINBA), membre del Consell d'administració de l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI), empresa pública de promoció d'habitatges del Govern de les Illes Balears, i soci fundador de l'editorial 'Dèria editors, SL'. A les Illes també ha estat delegat del Grup Immobiliari Vertix i gestor urbanístic del Banc de Sabadell.

Casat i pare de dues filles, en l'àmbit social, va ser pregoner l'any passat de la Festa Major de Sol i Aire i Quixot de l'Any. També ha tirat endavant iniciatives com la campanya 'Tot esborrat i ben controlat' per recaptar fons per a la investigació del Glioma Difús de Tronc (DIPG).

Damià Calvet és graduat en ciències i tecnologies de l'Edificació per La Salle, postgrau en Direcció immobiliària per la UAB i l'Associació de promotors i constructors d'edificis i diplomat en Arquitectura tècnica per la UPC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.