L'alcaldessa renova el cartipàs per afrontar la marxa de Calvet com a conseller

Puigdomènech i Brugarolas assumeixen les carteres de Calvet


Temes relacionats

Calvet i Puigneró, els consellers santcugatencs del nou govern de la Generalitat (29/mai/18)

Damià Calvet: 'Era ignominiós que l'Estat intentés bloquejar la formació del govern 'sine die'' (29/mai/18)


  • Comparteix:

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha remodelat el cartipàs municipal per resituar les responsabilitats del fins ara tinent d'alcalde d’Urbanisme, Economia i Hisenda, Damià Calvet, que ha estat nomenat conseller de Territori i Sostenibilitat. El regidor Joan Puigdomènech suma així la cartera d'Urbanisme i passarà a ser tinent d'alcalde de Territori i Medi Ambient i Carles Brugarolas, fins ara sense cartera, recupera els àmbits d'Economia i Hisenda. El ple municipal ha ratificat aquest divendres aquests canvis, que tots dos assumeixen amb dedicació parcial ja que mantindran l'exercici professional privat.



Canvis al cartipàs

Conesa ha assegurat que els canvis no influiran en la línia estratègica del mandat.

Mercè Conesa

Entrem en el darrer any de mandat i arribem amb la feina feta. És una feina ben planificada i ben feta.


L'alcaldessa també ha agraït la feina de Calvet, que aquest divendres ha formalitzat al ple la renúncia a l'acta de regidor. El recent nomenat conseller ha posat en valor la feina feta d'un equip de govern que, ha dit, és excel·lent, i de l'equip tècnic. Calvet ha assegurat que seguirà treballant per la ciutat des de la seva nova responsabilitat.

Damià Calvet

Des d'aquesta nova responsabilitat seguiré al servei de la ciutat per tenir aquest model de ciutat.


L'acta que deixa Calvet serà assumida per Xavier Cortés, que tornarà al plenari com a membre de la llista amb què CiU va concórrer a les eleccions. Llavors representava l'extinta Unió Democràtica de Catalunya (UDC), però ara està vinculat a Units per Avançar. Cortés ja va confirmar a Cugat.cat que acceptarà l'acta de regidor, tot i que no ha volgut dir en quin grup municipal anirà.

Els perfils

Joan Puigdomènech

Joan Puigdomènech (PDeCAT) és regidor de Medi Ambient des de 2011. Fins llavors, des del 2003, havia estat director de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV). El nou tinent d'alcalde d'Urbanisme és doctor el Física per la Universitat de Barcelona (UB) i és professor titular de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) des de 1986. La seva formació li ha permès tirar endavant recerca en els àmbits de l'arquitectura i el medi ambient.

Carles Brugarolas

Carles Brugarolas (Demòcrates de Catalunya) és economista, empresari i professor universitari. La seva tasca a l'Ajuntament va començar el 2009 com a responsable de l'Oficina d'Atenció a l'Empresari. El 2011 va entrar a l'equip de govern municipal de CiU per part d'Unió com a tinent d'alcalde d'Economia, Ocupació i Comerç. Va mantenir la cartera d'Economia i li va sumar la d'Hisenda aquest mandat, però va deixar les responsabilitats de govern per motius personals el juny de 2016. Fins ara era regidor sense cartera.

Membre de Demòcrates de Catalunya, agrupació de la qual forma part del comitè des de 2015, Brugarolas havia estat militant d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), partit del qual va deixar de militar perquè considerava que no tenia compromís amb el procés. Mentre formava part d'aquesta formació, també va participar de la plataforma Hereus UDC 1931, formada per democristians a favor de la independència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.