Els grups municipals reaccionen a l'elecció de Pedro Sánchez com a nou president del govern espanyol


  • Comparteix:

Sánchez i Rajoy, aquest divendres al Congrés / Foto: ACN

Sánchez i Rajoy, aquest divendres al Congrés / Foto: ACN

Els grups municipals han reaccionat aquest divendres a l'elecció de Pedro Sánchez com a nou president del govern espanyol després que la moció de censura contra Mariano Rajoy hagi prosperat. El PDeCAT-Demòcrates, ERC-MES, el PSC i ICV-EUiA han celebrat el canvi de govern, mentre que Cs i el PP consideren que és un fet que trenca amb l'estabilitat del pais. La CUP-PC s'ha mostrat escèptica.

La tinenta d'alcalde Carmela Fortuny ha explicat que es tracta sobretot 'd'un 'no' a Rajoy i a un estat opressor' que obre 'un bri d'esperança'.

Carmela Fortuny

És sobretot d'un 'no' a Rajoy, un 'no' a aquest estat opressor que permet que hi hagi pressos polítics i persones a l'exil·li per defensar el nostre dret a decidir i a pensar.


La CUP-PC s'ha mostrat escèptica i la seva portaveu, Núria Gibert, ha explicat que no tenen 'cap confiança en els partits del règim del 78'.

Núria Gibert

No tenim cap esperança en això. Era un imperatiu categòric fer fora el partit més corrupte d'Europa. No tenim cap tipus de confiança en els partits del règim del 78.


El portaveu de Cs, Aldo Ciprian, considera que 'es necessitava estabilitat per l'any i mig de mandat que quedava' i que no ha estat 'la millor de les solucions'

Aldo Ciprian

Hauria d'haver una estabilitat al govern l'any i mig que quedava de mandat. No ha estat la millor de les solucions per la situació que hi havia. Continuarem treballant perquè canvïi el futur d'Espanya.


Des d'ERC-MES, la portaveu Mireia Ingla ha recalcat que es tractava 'de fer fora Rajoy, Millo i els quatre diputats del PP que estan governant el país'.

Mireia Ingla

Des d'ERC-MES, la portaveu Mireia Ingla ha recalcat que es tractava 'de fer fora Rajoy, Millo i els quatre diputats del PP que estan governant el pais'.


El portaveu d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez, espera que Pedro Sánchez 'construeixi un govern feminista que estigui al costat de totes les mobilitzacions que hi ha al país'.

Ramon Gutiérrez

Esperem que Pedro Sánchez construeixi un govern feminista, que estigui a favor dels drets dels llogaters, dels pensionistes i de totes les mobilitzacions que hi ha al nostre pais.


El portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha lamentat que la moció de censura hagi estat 'una iniciativa personal de Pedro Sánchez per arribar al poder a tota costa i no mirant per l'interès general de tot el país'.

Álvaro Benejam

És una iniciativa personal per arribar al poder a tota costa i no mirant per l'interès general de tot el pais.


En un comunicat, el PSC, amb qui Cugat.cat no ha pogut contactar, ha expressat la seva satisfacció i ha explicat que la moció 'era necessària per a la dignitat de la democràcia i per regenerar la vida política'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.