Recoder lamenta que el Parlament hagi tombat la proposta de CiU de crear el partit judicial de Sant Cugat


  • Comparteix:

El PSC diu que el mapa judicial s'ha de subordinar a la nova organització territorial

El PSC diu que el mapa judicial s'ha de subordinar a la nova organització territorial

L'alcalde ha lamentat que el Parlament hagi rebutjat una proposició no de llei de presentada per CiU per tal que s'iniciessin els tràmits per crear el partit judicial a Sant Cugat. El portaveu del PSC, Jordi Menéndez, ha afirmat però que el grup socialista està d'acord que Sant Cugat ha de tenir jutjats propis, però que cal adequar la modificació de la planta judicial a la futura estructura territorial.

La decisió dels grups parlamentaris del PSC, ICV i ERC de votar en contra d'una proposició no de llei per impulsar prop de 60 jutjats arreu de Catalunya, entre ells a Sant Cugat, ha provocat les primeres reaccions.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha lamentat aquesta decisió ja que, segons ha dit, els jutjats de Rubí estan actualment saturats i prop de la meitat de qüestions que tracten són de Sant Cugat. Recoder ha recordat que l'anterior govern català de CiU ja havia promogut la modificació de la Llei de Planta i Demarcació que ha de permetre la creció d'aquests jutjats, i ha lamentat que l'actual govern no hagi volgut tirar endavant la proposta.

Lluís Recoder

Estem a l'espera que el govern de la Generalitat decideixi que ha de fer. Aquesta proposició hagués estat un pas més i nosaltres seguirem presionant per tenir el jutjat.


El PSC de Sant Cugat ha volgut remarcar, però, que el fet que no es tirés endavant la proposició no de llei de CiU va respondre a la negativa de la federació a condicionar la proposta a la futura organització territorial del país.

Segons el portaveu socialista, Jordi Menéndez, el seu grup està d'acord amb crear el jutjat a Sant Cugat i fer una proposta de modifcaició de la planta judicial al ministeri de Justícia, però això ha d'anar d'acord amb la nova estructura territorial.

Jordi Menéndez

Estem d'acord amb què Sant Cugat tingui jutjats i que s'ha de fer una proposta de modificació de la planta judicial, però cal adequar-la a la nova estructura territorial.


Tant Menéndez com Recoder han coincidit a remarcar la importància que totes les forces polítiques del municipi vagin de la mà en aquesta reivindicació que ha de permetre fer els diferents tràmits judicials a la nostra ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.