ICV-EUiA proposa crear els locals i oficines de protecció oficial


  • Comparteix:

Roser Casamitjana i Ramon Gutiérrez han presentat la moció aquest dilluns

Roser Casamitjana i Ramon Gutiérrez han presentat la moció aquest dilluns

ICV-EUiA vol que Promusa posi a disposició de col·lectius vulnerables i projectes de proximitat la seva borsa de locals i oficines buides. L'objectiu dels ecosocialistes és que les persones que hi vulguin accedir ho facin a través d'un concurs públic i en règim de protecció oficial, tal com es fa amb els pisos. Per aquest motiu presentaran una moció al ple de juny, amb la qual insten l'Ajuntament a publicar un inventari de locals i oficines buides per posar-les a disposició d'aquest nou programa.

El grup municipal ha expressat que Promusa té prou locals buits per crear una borsa a la qual puguin accedir per un sistema de punts, projectes que sumin a la vida social dels barris i pugin arrelar-se.

El portaveu d'ICV-EUiA, Ramón Gutiérrez, ha explicat que l'objectiu de la moció és portar a Sant Cugat la 'figura' dels locals i oficines de protecció oficial.

Ramon Gutiérrez

Igual que passa amb els lloguers d'habitatges de protecció oficial, els diferents projectes que vulguin diposar dels locals presentaran els seus projectes per ser valorats i es pugun ocupar a un preu per sota el del mercat.


Per als verds també és prioritari que els col·lectius que tinguin més dificultats a l'hora d'accedir o permetre's el lloguer d'un local a Sant Cugat puguin tinguin més punts.

ICV-EUiA ha detectat una mancança d'aquest tipus de comerç a barris com el de Volpelleres, Can Mates i el Parc Central. El grup municipal creu que les noves centralitats de la ciutat necessiten una dinamització del comerç local i lamenten que el model urbanístic d'aquestes no ho faciliti. Precisament, afirmen, que és en aquests barris on Promusa hi té molts locals buits.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.