Conesa assumirà al juliol la presidència del Port de Barcelona


Temes relacionats

Conesa deixa l'alcaldia de Sant Cugat per assumir la presidència del Port de Barcelona ( 5/jun/18)


  • Comparteix:

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha oficialitzat aquest dimecres el nou càrrec al capdavant del Port de Barcelona, responsabilitat que la fa abandonar l'alcaldia de Sant Cugat. Conesa assumirà la presidència de la infraestructura a partir de juliol per assegurar un traspàs 'amable i ordenat' amb el seu predecessor, Sixte Cambra. Així ho ha anunciat aquest dimecres el conseller santcugatenc de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, en roda de premsa a la infraestructura portuària.

Conesa deixarà l'alcaldia en un ple de relleu que se celebra aquest dijous i la presidència de la Diputació de Barcelona en les dues properes setmanes. Conesa ha assegurat que tancar l'etapa municipal i fer-se càrrec del Port de Barcelona és un 'repte il·lusionant' i ha destacat que un dels seus principals objectius al capdavant de l'autoritat portuària serà la digitalització de la infraestructura. També ha posat en relleu el paper del Port com a 'ròtula' entre el govern de l'Estat espanyol, el de la Generalitat i la ciutat de Barcelona.

Mercè Conesa

El Port és una posició ròtula entre l'administració de l'Estat, el govern de la Generalitat i la ciutat de Barcelona. És una posició molt política que necessita ordre alhora de treballar però també molt diàleg.


De la seva banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha expressat el seu 'desig' de posar-se a treballar amb el nou govern de Pedro Sánchez per 'extreure la màxima capacitat del Port de Barcelona'.

Damià Calvet

Espero que puguem treballar amb tota l'experiència i sense inèrcies negatives del passat per tal de definir projectes i obres que ens permetin extreure la màxima capacitat i potència del Port de Barcelona. Estem parlant d'accessos i del corredor mediterrani.


L'encara president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, s'ha mostrat 'satisfet' pels resultats obtinguts al Port durant el seu mandat, malgrat que ha destacat que es tracta d'una 'satisfacció col·lectiva'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.