Mercè Conesa deixa l'alcaldia de Sant Cugat


Temes relacionats

Conesa tanca gairebé 20 anys de política municipal a Sant Cugat ( 7/jun/18)

El ple municipal ratificarà aquest dijous Carmela Fortuny com la nova alcaldessa de Sant Cugat ( 6/jun/18)

Conesa assumirà al juliol la presidència del Port de Barcelona ( 6/jun/18)


  • Comparteix:

L'alcaldessa, Mercè Conesa, deixa l'alcaldia de Sant Cugat amb el convenciment d'haver 'treballat des de la transparència i sense amagar res'. Conesa, que mantindrà l'acta fins l'1 de juliol, ha aprofitat l'última roda de premsa com a alcaldessa per fer un repàs dels prop de vuit anys de mandat al capdavant de l'Ajuntament. Una de les fites que ha destacat ha estat la reducció del deute municipal en un 29%: el 2011 l'Ajuntament tenia un endeutament del 78,11% i ha tancat el 2017 amb un deute del 55,45%.

Acompanyada de tots els regidors del govern, Mercè Conesa s'acomiada segura d'haver fet una gestió eficaç durant els gairebé vuit anys en què ha pilotat l'Ajuntament. Una etapa en la política municipal que tanca després de prop de 20 anys i que ara la porta al capdavant del Port de Barcelona.

Una decisió 'difícil' que respon al compromís personal de no superar els dos mandats i de ser 'honesta'. Per preparar l'abordatge a l'autoritat portuària i fer el traspàs a l'alcaldia i la Diputació, la santcugatenca conservarà l'acta durant tres setmanes més.

Mercè Conesa

La meva funció serà fer el tancament dels diferents projectes i acomiadar-me del ple de la Diputació i de l'Ajuntament. Fer-ho de la manera més correcta i adequada.


No ha concretat qui ocuparà el seu seient al ple. Tampoc com quedarà el cartipàs amb l'entrada de l'ara alcaldable, Carmela Fortuny, el nom que sempre va sonar en les travesses per al relleu.

L'encara alcaldessa ha repassat la feina feta en una ciutat 'líder i capdavantera', però també ha admès que compaginar l'alcaldia i la presidència de la Diputació no ha estat tasca fàcil. L'organisme, però, li ha certificat la vàlua del municipi.

Mercè Conesa

Ostentar la presidència de la Diputació de Barcelona m'ha donat una mirada global i de país que em permet dir que Sant Cugat és una ciutat líder.


Conesa ha agraït la presència del PSC i el PP. Un gest que Conesa ha aprofitat per fer una crida a la classe política per treballar des del respecte a favor del diàleg. Una oportunitat per comprovar-ho serà aquest mateix dijous, a les set de la tarda, en el ple extraordinari on Mercè Conesa dirà adéu a Sant Cugat, com alcaldessa.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.