Diana Riba veu en la gravació d'imatges de Romeva dins Estremera una nova vulneració de drets


Temes relacionats

Diana Riba: 'No acostar els presos als familiars suposaria una vulneració dels drets dels infants' (28/mai/18)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la presó d'Estremera / Foto: ACN

Imatge d'arxiu de la presó d'Estremera / Foto: ACN

La dona de Raül Romeva, Diana Riba, denuncia una nova vulneració dels drets dels 'presos polítics'. En declaracions a Cugat.cat, Riba ha considerat que la gravació de l'exconseller i d'altres dirigents polítics dins la presó d'Estremera és 'greu', ja que atempta contra la seva intimitat i se suma a altres drets vulnerats, com la negació al seu acostament i la judicialització d'un cas polític.

En les imatges, difoses pel diari 'Ara', es pot veure Raül Romeva, Oriol Junqueras i Joaquim Forn en la seva activitat diària dins la presó d'Estremera, tot i que no està permès l'enregistrament dins les instal·lacions penitenciàries. Aquest fet, ha valorat Riba, suposa una vulneració dels drets dels dirigents empresonats.

Diana Riba

Un cop més es vulnera un dret, en aquest cas el de la intimitat. S'han enregistrat unes imatges il·legalment perquè dins la presó no pot entrar cap càmera. Ens trobem davant una vulneració més.


Riba també ha lamentat que es tracta d'una vulneració més dels drets tant dels polítics com de les seves famílies.

Diana Riba

Hi ha aquest emprenyament per fer molt malament les coses des del primer moment en el nostre cas. És demostra amb la judicialització d'un cas polític i segueix amb mil drets com el de la intimitat.


Més enllà de la publicació de les imatges, que Riba no ha valorat, la dona de Romeva demana s'obri una investigació per esbrinar com s'ha produït la gravació i els seus responsables, de la qual ja n'ha informat al seu marit. Riba ha aclarit que, tot i que el diari els va avisar abans de la publicació de les imatges, els familiars no han autoritzat la seva difusió. Les accions legals estan ara en mans de l'advocat de Romeva i Junqueras, Andreu Van den Eynde, que, de moment, ha remès un fax al director del centre penitenciari avisant de l'existència de la gravació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.