ERC refusa una Constitució europea que nega l'existència dels catalans com a poble


  • Comparteix:

La diputada d'ERC al Congrés, Rosa Maria Bonàs, ha exposat les raons del 'no' dels republicans

La diputada d'ERC al Congrés, Rosa Maria Bonàs, ha exposat les raons del 'no' dels republicans

'No podem donar el 'sí' a un tractat que diu que els catalans no existim'. Així de clar s'ha expressat la diputada al Congrés per ERC, Rosa Maria Bonàs, en la xerrada organitzada per la secció local d'ERC per explicar les raons del seu 'no' a la Constitució europea.

La xerrada-col·loqui que ha tingut lloc a la Casa de Cultura ha estat un més dels actes que el partit republicà pensa fer a tot arreu on hi tenen secció local per explicar, als seus militants i a tots aquells que vulguin, la seva postura contrària a la Constitució europea. Una Europa que, segons els republicans, s'està fent des dels 4 estats més poderosos, i no pas des de la ciutadania.

Les principals objeccions són que és una Constitució no democràtica i un projecte més econòmic que social, on no és té en compte el medi ambient i on no existeix una política exterior europea unitària. A més, com puntualitza el president d'ERC a Sant Cugat, Jaume Massanés, aquest 'no' és la manera d'expressar el pesar pel no reconeixement dels pobles d'Europa. L'escoltem.

Jaume Massanés

Simplement és un toc d'atenció per dir que hi ha una nació sense Estat que no està reconeguda per Europa.


La diputada a Madrid Rosa Maria Bonàs, ha destacat que els catalans no poden renunciar a ser un poble lliure i que per això no poden votar a favor del tractat europeu. Bonàs també ha volgut ressaltar les mancances democràtiques d'un procès constituent on no s'ha tingut en compte la veu dels ciutadans, ja que són els governs estatals i la Comissió Europea qui decideix les polítiques europees.

D'altra banda, Bonàs ha criticat l'actual govern espanyol per no promoure el coneixement i el debat sobre la futura Constitució. Escoltem Rosa Maria Bonàs.

Rosa Maria Bonàs

Fem una feina que l'estat espanyol hauria de fer. Som nosaltres qui estem motivant el debat i, per tant, la participació


Amb tot, Bonàs s'ha mostrat esperançada pel que fa al paper que Europa podria jugar en el futur del món, per la seva diferent sensibilitat respecte la d'uns Estats Units que semblen haver oblidat el seus ideals democràtics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.