Els partits polítics fan balanç de la gestió de Mercè Conesa


Temes relacionats

Carmela Fortuny és la nova alcaldessa de Sant Cugat ( 7/jun/18)

Mercè Conesa: 'Sant Cugat és forta i viva perquè té una ciutadania excel·lent' ( 7/jun/18)


  • Comparteix:

Els portaveus dels grups municipals han obert el ple extraordinari amb les valoracions de la tasca de Mercè Conesa al front de l'alcaldia, i tots han coincidit a elogiar-ne l'honestedat, la qualitat humana i el respecte a la discrepància ideològica. Els representants del PDeCAT, la CUP-PC, Cs, ERC-MES, ICV-EUiA, PSC i PP s'han acomiadat de la nova presidenta del Port de Barcelona, li han agraït la dedicació al capdavant del consistori i li han desitjat sort en la seva nova etapa professional, tot i que també hi ha hagut espai per als retrets sobre el balanç polític del mandat.



La portaveu del grup al govern, Cristina Paraira, ha agraït a Conesa haver estat 'sempre al costat de la gent' i haver vetllat pels interessos de la ciutat amb una 'gran vocació de servei públic'. Paraira ha remarcat la seva capacitat de lideratge i l'ha definit com una persona 'compromesa, intel·ligent, valenta, honesta, intuïtiva i senzilla de tracte'. Des del PDeCAT-Demòcrates han defensat estar 'orgullosos' de la ciutat que s'ha construït durant el mandat de Conesa.

Cristina Paraira

En aquests anys hem tingut moments de tot. Moments de riure, d'emocionar-nos i també molt durs. Ens sentim molt orgullososos d'haver-te pogut acompanyar. Avui ens deixa una gran alcaldessa.


La portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, ha reconegut a Conesa la seva 'impecable solidaritat antirepressiva' i el seu compromís feminista que, això sí, considera que no s'ha traduït en polítiques de gènere. Gibert, però, ha fet una de les intervencions més crítiques en relació a les polítiques del govern, sobretot pel que fa a urbanisme, habitatge, desigualtats socials i contundència contra la corrupció.

Núria Gibert

Han deixat que la gent del més fort s'imposés sense el cotrapunt de l'Ajuntament. Han deixat que aquesta ciutat expulsés les classes populars. Han generat un model basat en l'especulació enlloc de la cohesió.


El portaveu de Cs, Aldo Ciprian, ha abandonat el seu habitual to bel·ligerant i ha fet una breu exposició posant en valor la figura de Conesa i també del cap del gabinet d'alcaldia.

Aldo Ciprián

Perdem una gran rival política que ens ha ajudat a aprendre què és la política municipal. Vull agrair la tasca de Ramon Luque com a cap del gabinet d'alcaldia.


La portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, ha repassat els 'alts i baixos' del govern de Conesa i admès 'preocupació' perquè la ciutat no es ressenti de la seva marxa. Ingla ha criticat la doble dedicació al capdavant de l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona i també ha trobat a faltar més fermesa contra el 'cas Palau'. Això sí, Ingla s'ha mostrat al costat de Conesa pel que fa al procés independentista.

Mireia Ingla

Li ha suposat a l'alcaldessa querelles, denúncies i amenaces constants, moltes dirigides des d'aquest ple. Hem patit conjuntament i hem viscut amb il·lusió l'1-O i el càstig posterior. Hem plorat plegades pels nostres companys empresonats.


El portaveu d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez, ha reconegut a Conesa una 'alta capacitat de gestió i lideratge' i també haver creat un 'equip feminitzat', però ha assegurat que és 'una pena' no haver pogut arribar a acords més amplis. Gutiérrez ha criticat el model de ciutat i unes polítiques redistributives insuficients.

Ramon Gutiérrez

El que per vostès és una ciutat verda per nosaltres és residencialisme i reptes de sostenibilitat. La col·laboació público-privada per nosaltres sol voler dir privatització. L'inevitable progrés l'entenem com exclusió residencial i desigualtat.


El portaveu del PSC, Pere Soler, ha destacat que Conesa 'ha obert camí en un món dominat pels homes' i l'ha definit com 'una dona lluitadora'. Soler, soci de govern durant un tram del mandat, ha defensat que el pacte va ser 'positiu' i n'ha lamentat el trencament com a conseqüència del procés.

Pere Soler

Ens vam conjurar que el procés no ens passaria factura. Aquesta és l'autocrítica que hem de fer amb la mútua ruptura. Els socialistes vam sacrificar molt però vam tenir l'alcaldessa al costat i això és d'agrair.


El portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha retret a Conesa la gestió urbanística, els problemes de seguretat i la utilització de l'espai públic 'a favor de determinades idees polítiques'. Des del grup popular, però, també s'ha fet èmfasi en la cordialitat personal més enllà de les diferències ideològiques.

Álvaro Benejam

La Mercè és, en termes generals, una bona persona. Pel PP no ha estat difícil mantenir una relació de cordialitat, la qual cosa és d'agrair.


Per últim, el regidor no adscrit Dimitri Defranc ha desitjat sort a Conesa i ha destacat el caràcter convuls del mandat.

Dimitri Defranc

Aquesta ha estat una legislatura atropellada. Mai havíem vist tantes coses en tan poc temps.


El ple extraordinari ha continuat amb el comiat de Mercè Conesa i el nomenament de Carmela Fortuny com a nova alcaldessa.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.