L'ACM reclama al govern espanyol que derogui la LRSAL


Temes relacionats

El Tribunal Constitucional avala les polítiques socials i sanitàries dels ajuntaments davant la LRSAL ( 9/mar/16)


  • Comparteix:

Pedro Sánchez i Mariano Rajoy / Foto: ACN

Pedro Sánchez i Mariano Rajoy / Foto: ACN

L'Associació Catalana de Municipis (ACM), de la qual forma part Sant Cugat, ha reclamat al nou govern espanyol que demostri que té confiança en el món local derogant la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL) i modificant la Llei de sostenibilitat financera. El president de l'ACM, David Saldoni, diu que les dues normes 'limiten les competències dels municipis i coarten la seva autonomia'.

Un cop finalitzada la reunió del comitè executiu de l'ACM celebrada aquest divendres a Sant Climent de Llobregat, Saldoni ha afirmat 'que no és normal' que el govern espanyol no confiï en la institució més propera als ciutadans.

El també alcalde de Sallent ha deixat clar que tot i que el nou executiu espanyol governarà en clara minoria, no tindrà cap problema per derogar la LRSAL ni la Llei de Sostenibilitat financera perquè tots els grups del Congrés, menys el PP i Cs, van mostrar el 2015 la seva voluntat de revocar ambdues normes.

Sobre el nou govern de la Generalitat, Saldoni ha celebrat que en els primers dies de funcionament, l'executiu presidit per Quim Torra hagi pres ja diverses mesures per 'alleugerir la pressió' que l'aplicació de l'article 155 ha suposat per al món local. Així, ha destacat que el nou conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, hagi signat més de 300 resolucions de temes urbanístics que els municipis tenien encallats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.