Carmela Fortuny: 'La meva manera de fer política és des de la proximitat'


  • Comparteix:

L'alcaldessa, Carmela Fortuny, engega una nova etapa al capdavant de l'Ajuntament reivindicant la política a peu de carrer. En la primera entrevista al 'Línia Directa' de Cugat.cat, Fortuny s'ha posicionat com una persona 'propera, que s'equivoca però rectifica i que creu que la manera de fer política és des de la proximitat'. Com ja ho va fer Conesa en el seu moment, la nova alcaldessa ha estès la mà a ERC-MES a qui ha convidat a entrar al govern i ha anunciat que la seva voluntat és iniciar un 'llarg recorregut' liderant el consistori santcugatenc.



ESCOLTA-HO

Un camí que va començar divendres passat amb una trobada amb la Plataforma de Pensionistes i Jubilats de Sant Cugat i una reunió amb les delegacions locals d'Òmnium, l'ANC, el CDR i l'ADIC. A partir d'ara, Fortuny ha promès 'fer molt carrer més enllà de les entitats'.

Carmela Fortuny

La manera de fer política és des de la proximitat, des de l'escolta, la part més emocional que pots tenir amb els treballadors i les treballadores, els veïns i les veïnes. Això difícilment es pot fer des d'un despatx, per tant crec que el meu tindrà forces teranyines.


Preguntada sobre futurs pactes amb altres formacions, l'alcaldessa ha dit que 'personalment' li agradaria que ERC-MES entrés a formar part del govern tot i que ha reconegut que a un any de les eleccions 'potser no és el millor moment'. Això sí, s'ha mostrat confiada a arribar a pactes amb els grups de l'oposició en matèria sobiranista i també en qüestions de ciutat.

Fortuny també ha explicat que ha entomat l'alcaldia com 'un repte de llarg recorregut i no només d'un any'.

Carmela Fortuny

La meva voluntat és presentar-me a les properes eleccions com a cap de llista d'una manera de fer i de visualitzar la política que és la que em crec, que és de la participació de persones independents, de plataformes... En definitiva una llista que vagi més enllà de les sigles del meu partit.


Una llista que, si Fortuny guanya les primàries del partit, portarà per nom Junts per Sant Cugat, una marca que ja han registrat amb la voluntat d'esdevenir 'una llista transversal que aglutini la diversitat de la ciutat'.

L'alcaldessa també vol seguir amb l'aposta per la participació ciutadana, una nova metodologia que 'ha vingut per quedar-se', ha ratificat.

Carmela Fortuny

Les polítiques no les has de fer per a la gent sinó amb la gent, la ciutat la fem entre tots i els processos participatius són una manera de fer-ho. Crec amb els processos participatius, també crec que és un aprenentatge i per tant que hi haurà alguns ajustos que necessàriament haurem de fer perquè la gent es cregui la participació i que és útil.


De les obres engegades a la ciutat, Fortuny s'ha mostrat il·lusionada per la futura biblioteca central urbana i ha explicat que una de les seves prioritats és que les seccions de La Unió puguin tornar a l'equipament a finals de mandat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.